Κύπρος: Ισραηλινοί στόχοι τρομοκρατικής επίθεσης

 


Διαβάστε επίσης για τις καταστροφές του Σάντι στις ΗΠΑ. Διαβάστε ακόμα τι λέει η telegraph για τις νέες φορολογίες.


 

Σύμφωνα με την «Αλήθεια» οι Μυστικές Υπηρεσίες της Κύπρου έχουν στα χέρια τους πληροφορίες που κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα εναντίων Ισραηλινών. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό, αυτές οι πληροφορίες ενισχύονται και όλα τα τμήματα και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα πάντα με το άρθρο της «Αλήθειας», το περασμένο Σάββατο (26/10), άτομο, πιθανόν Αραβικής καταγωγής, ήταν σε ελεγχόμενη περιοχή του λιμανιού της Λεμεσού και φωτογράφιζε με υπερσύγχρονο εξοπλισμό κρουαζιερόπλοιο με Ισραηλινούς τουρίστες, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι μόλις άνθρωποι της ασφάλειας του λιμανιού ξεκίνησαν να πάνε κοντά του, αυτός τράπηκε σε φυγή.

Έγινε η καταγγελία στην αστυνομία, δόθηκαν οι αριθμοί εγγραφής του αυτοκινήτου, όμως ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν είχε καμία σχέση με το συμβάν, πράγμα που ενισχύει το σενάριο οι πινακίδες να είναι πλαστές. Πλέον ο Άραβας αναζητείται σε ολόκληρη την Κύπρο, ενώ οι ίδιες πληροφορίες της «Αλήθειας» αναφέρουν ότι ο καταζητούμενος σχετίζεται με την πρόσφατη ανακάλυψη εκρηκτικών στο λιμάνι.

Σε συνεχή επικοινωνία με τις Ισραηλινές Μυστικές Υπηρεσίες (Μοσάντ), βρίσκεται εδώ και καιρό η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, συνεργασία που αποφέρει καρπούς, αφού κάπως έτσι βρέθηκε η εκρηκτική ύλη στο λιμάνι και αποτράπηκε το μοιραίο, ενώ πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών, πραγματοποιούν έρευνες για εντοπισμό του Άραβα που εθεάθη στο λιμάνι.

Από το καλοκαίρι μετά τη σύλληψη του Λιβάνιου, η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή και σε συνεχή συνεννόηση με άλλους φορείς, έτσι ώστε να προλάβει οποιοδήποτε τρομοκρατικό χτύπημα.