Λεχ Βαλέσα: Οι Κύπριοι σύμβολο διαπεριφερειακής συνεργασίας

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε μήνυμά του, ο πρώην Πρόεδρος της Πολωνίας, προς τη διάσκεψη «Δύναμη του Ενός», που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, σημειώνει ότι η Κοινωνία των Πολιτών μπορεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στη μεταμόρφωση της κοινωνίας, στην οικοδόμηση ειρήνης και δημοκρατικής διακυβέρνησης. προς το συνέδριο

«Η Κύπρος, παρά τις πρόσφατες αποτυχίες δεν μπορεί να εγκαταλείψει το όνειρο της επανένωσης. Οι Κύπριοι μπορούν να καταστούν σύμβολο συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Εγγύς Ανατολής», λέει ο Λέχ Βαλέσα.

Στο μήνυμά του προς τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη, ο κ. Βαλέσα απολογήθηκε για το ότι για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσε να παραστεί και να είναι ο κύριος ομιλητής στη Διάσκεψη.

Εξέφρασε παράλληλα την υποστήριξή του στην τριήμερη αυτή Διάσκεψη, η οποία συζητεί το ρόλο των πολιτών και της κοινωνίας των πολιτών στην προώθηση κοινωνικών αλλαγών σε μεταβατικές περιόδους, λέγοντας ότι προσφέρει στους συνέδρους μια μεγάλη ευκαιρία να κάμουν τη διαφορά.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ πολιτικός είπε ότι η διάσκεψη «Δύναμη του Ενός» προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για μια τέτοια ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με τη μεταμόρφωση της κοινωνίας για την ειρήνη, την ελευθερία και την οικοδόμηση δημοκρατικής διακυβέρνησης.

Συνέχισε ότι αποτελεί υπενθύμιση ότι τα ιδεώδη της Αλληλεγγύης εξακολουθούν να παραμένουν ισχυρά και σημαντικά και είπε ότι όταν δημιουργήθηκε το Κίνημα Αλληλεγγύη  από ένα μικρό αριθμό εργαζόμενων στα ναυπηγεία του Γκτάνσκ, το Κίνημα είχε ως κινητήρια δύναμή τον πόθο για ελευθερία και το αίσθημα της ενότητας σκοπού. Η πίστη ήταν η δύναμή μας, τόνισε.

Το Συνέδριο «Δύναμη του Ενός» υποστηρίζεται από το UNDP, το  USAID, το CYINDEP, την ΕΕ, το Friedrich Ebert Foundation και το World Vision.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Διαβάστε την έρευνα του 24h.com.cy για τον κύκλο των χαμένων επενδύσεων στην Κύπρο. Διαβάστε επίσης ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την πτώση του γερανού στη Λάρνακα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο Βρετανίδας.