Μαλάς: Τα προβλήματα της κοινωνίας δεν επιλύονται με φλογερούς λόγους

 

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της πανηγυρικής δοξολογίας, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία, ο κ. Μαλάς είπε ότι «η κοινωνία σήμερα μας έστειλε ένα μήνυμα ότι παρόλο που έχουμε μία μεγάλη εθνική επέτειο, δυστυχώς τα πολλά προβλήματα της κοινωνίας φαίνεται ότι κρατούν πίσω τον κόσμο από τη συμμετοχή σε εθνικές επετείους και στέλνουν ένα τρανταχτό μήνυμα ότι τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες είναι σύνθετα προβλήματα και δεν επιλύονται με φλογερούς λόγους από άμβωνος».

«Είναι γι΄ αυτό που εμείς θεωρούμε ότι σε μία σύγχρονη κοινωνία η συλλογικότητα, η υπευθυνότητα, ο σύγχρονος πολιτικός λόγος είναι αυτός που εκφράζει τις ανησυχίες και τις επιδιώξεις της κοινωνίας μας. Γι΄ αυτό εμείς θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η ενότητα επιτυγχάνεται πρώτα απ’ όλα με πραγματική ενότητα στόχων, με ουσιαστική στήριξη της Κυβέρνησης αυτή την περίοδο, στις πάρα πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις που έρχονται με την Τρόικα και εκεί θα δοκιμαστούμε όλοι αν πραγματικά θέλουμε το εθνικό συμφέρον, πάνω απ’ όλα και όχι τις οποιεσδήποτε προσωπικές και κομματικές επιδιώξεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν οι αιχμές του αφορούν την ομιλία του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για τη σημερινή επέτειο, ο κ. Μαλάς είπε ότι αυτή είναι μία διαπίστωση.

«Πάντοτε βγάζουμε φλογερούς λόγους σε εθνικές επετείους. Δεν είναι ένα φαινόμενο που το ακούσαμε σήμερα. Θα το ακούμε και θα συνεχίζουμε να το ακούμε, αλλά φαίνεται ότι η κοινωνία κλείνει τα αυτιά σε αυτού του είδους τις προσεγγίσεις. Η κοινωνία θέλει πολύ συγκεκριμένες προσεγγίσεις και είναι γι’ αυτό που μας στέλνει σήμερα το μήνυμα ότι μένει στο σπίτι της γιατί τα πολλαπλά προβλήματα δεν επιλύονται με αυτού του είδους τις προσεγγίσεις”, ανέφερε.

Πηγή ΚΥΠΕ