Μαραθώνιος διαπραγματεύσεων Ελλάδας – Τρόικα

 


Διαβάστε επίσης για την εκ νέου συνάντηση Χριστόφια – Αρχηγών κομμάτων. Διαβάστε ακόμη, για τον εμπρησμό σε αυτοκίνητο στη Λεμεσό.


Στο δημοσιονομικό σκέλος, πρέπει να κλείσουν ανά έτος τα μέτρα των 13,9 δις. ευρώ, καθώς και να βρεθεί η κοινή συνισταμένη στη διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας σχετικά με το ύψος της ύφεσης το 2013 (η τρόικα προβλέπει ύφεση λίγο κάτω από το 5% και η κυβέρνηση 3,8%), από το οποίο συναρτάται τόσο το ύψος του χρηματοδοτικού κενού, όσο και η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Πάντως, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, επισήμανε, λίγο μετά τη 1.30 σήμερα το πρωί, ότι “πρέπει έως την Τετάρτη να έχουμε κλείσει, για να υπάρξει συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής”, προσθέτοντας ότι “δυνητικά είμαστε πιο κοντά στα δημοσιονομικά μέτρα, παρά στις προαπαιτούμενες δράσεις”.

Σήμερα 15/10, οι συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν από το πρωί με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ενώ μετά τις 4 το απόγευμα, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα μεταβούν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα συναντηθούν με τον υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό αναπληρωτή, Χρήστο Σταϊκούρα.

Πηγή ΚΥΠΕ