Με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ συναντάται ο Χριστόφιας

 


Διαβάστε επίσης, αυτουργός και ο Σιαρλή στο σκάνδαλο των αξιόγραφων. Διαβάστε ακόμα για την νέα ληστεία σε βάρος χρυσοχόων υπό την απειλή περίστροφου.  


 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Γραμματέα του Κράτους, Καρδινάλιο Tarcisio Bertone.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα πραγματοποιήσει επίσημη κρατική επίσκεψη στο κυρίαρχο Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας, όπου θα συναντηθεί με τον Πρίγκιπα και Μέγα Μαγίστρο (Πρόεδρο) του Τάγματος Fra Mathew Festing και τον Μέγα Καγκελάριο και Υπουργό Εξωτερικών του Τάγματος Jean Pierre Mazery.

Προστίθεται ότι κατά την επίσκεψή του στο Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας, θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Πρίγκιπα του Τάγματος με το Περιδέραιο του Τάγματος των Ιπποτών, καθώς και τελετή παρασημοφόρησης του Πρίγκιπα από τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα πραγματοποιήσει επίσης επίσκεψη στα Κεντρικά Γραφεία της Κοινότητας Αγίου Αιγιδίου, όπου θα έχει συνάντηση με στελέχη της Κοινότητας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδεύεται από τη σύζυγο του Έλση ενώ κατά τις επαφές του θα τον συνοδεύουν η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αγία Έδρα Γιώργος Πουλίδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστος Χριστοφίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή ΚΥΠΕ