Μέρκελ: Πώς να παραπονεθώ για τους Έλληνες που διαμαρτύρονται;

Δέκα ημέρες μετά την επίσκεψή της στη χώρα μας η καγκελάριος της Γερμανίας φαίνεται ότι κατάφερε να πείσει το πιο δύσπιστο κοινό της, τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, ότι θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος προκειμένου να επιτύχει τους επώδυνους δημοσιονομικούς στόχους της.

Στο ετήσιο συνέδριο των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, χθες και σήμερα, οι Βαυαροί υιοθέτησαν πιο ήπιους, πιο συμβιβαστικούς τόνους απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα, ανατρέποντας τις θέσεις που υποστήριζαν έως και πριν από έναν μήνα.

Το CSU τηρούσε επί μήνες ιδιαίτερα σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, γεγονός που συνιστούσε άλλον έναν πονοκέφαλο για την Γερμανίδα καγκελάριο στην προσπάθειά της να στείλει ένα ενιαίο, ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό και στις αγορές.

 

Η ίδια η Μέρκελ κέρδισε τις επευφημίες των συνέδρων όταν δήλωσε ότι οι διαδηλωτές που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, ασκώντας το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν, επέδειξαν τις αξίες και τις ελευθερίες που καθιστούν σπουδαία την Ευρώπη.

 

Μάλιστα, θυμήθηκε τα χρόνια που εκείνη, ζώντας στην Ανατολική Γερμανία δεν είχε το δικαίωμα να διαδηλώσει. “Εγώ η ίδια περίμενα 34 χρόνια για να διαμαρτυρηθώ. Πώς να παραπονεθώ επειδή οι άνθρωποι διαμαρτύρονται;”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Μιλώντας με Βαυαρούς πολιτικούς, η Μέρκελ άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει τον επιπλέον χρόνο που χρειάζεται για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. “Αν η έκθεση της τρόικας περιλαμβάνει μια πρόταση για περισσότερο χρόνο, θα το συζητήσουμε”, είπε.

 

Για περισσότερες ειδήσεις  διαβάστε στο 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.