Μέρκελ: Θα συνεχιστούν οι ενταξιακές προσπάθειες της Άγκυρας

 

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε ακόμη στην κατάσταση στη Συρία λέγοντας ότι είναι επιβαρυντική για την Τουρκία. Παράλληλα, επαίνεσε τη στάση του Τούρκου Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του στο θέμα.

Σε ό,τι αφορά το ΡΚΚ, η κ. Μέρκελ εξέφρασε υποστήριξη στον αγώνα που διεξάγει η Τουρκία, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα της έχει απαγορεύσει κάθε δραστηριότητα του κόμματος.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός από την πλευρά του δήλωσε ότι ο δρόμος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του πρέπει να έχει ένα τέλος.

“Καμία άλλη υποψήφια χώρα δεν έχει υποστεί αυτή τη συμπεριφορά στο παρελθόν”, είπε ο κ. Ερντογάν εκφράζοντας την ελπίδα να αρθούν όλα τα εμπόδια στην ενταξιακή πορεία της χώρας του.

Εξέφρασε τη ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη του Βερολίνου, υπενθυμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Προεδρίας της ΕΕ είχαν ανοίξει ενταξιακά κεφάλαια για την χώρα του.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι “αυτή τη στιγμή η ‘ε/κ διοίκηση’ προεδρεύει της ΕΕ και δεν διεξάγεται κανένας διάλογος με αυτή τη ‘διοίκηση’”. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η ένταξη της “ε/κ διοίκησης” στην ΕΕ ήταν λανθασμένη κίνηση.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση εξέφρασε την ελπίδα η Γερμανία να αποδεχθεί τη διπλή υπηκοότητα 3 εκατομμυρίων Τούρκων που ζουν στη χώρα.