Στις 9 Οκτωβρίου πάει Αθήνα η Μέρκελ

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί την Τρίτη 9 Οκτωβρίου η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Την πληροφορία μετέδωσε το πρακτορείο Reuters και ήδη έχει επιβεβαιωθεί από την καγκελαρία.

“Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την Αθήνα την Τρίτη για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

“Θα πρόκειται για μια επίσκεψη εργασίας” στη διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι “η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών”, πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ.

”Το μήνυμα το οποίο η Γερμανία θέλει να μεταδώσει στην Ελλάδα είναι αυτό που η καγκελάριος πάντοτε μετέφερε, ειδικά όταν ο κ. Σαμαράς είχε έλθει στο Βερολίνο, δηλαδή: θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και την σταθεροποίηση στην Ευρωζώνη”, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας. 

”Διαπιστώνουμε ότι υπό την κυβέρνηση Σαμαρά γίνεται μια πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια και υποστηρίζουμε την συνέχισή της”, είπε ακόμη ο Ζάιμπερτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Κεδίκογλου: “Πολύ θετική επίσκεψη”

“Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την καγκελάριο κ. Ανγκελα Μέρκελ, της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει  ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές  ευρωπαϊκές αποφάσεις”, ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Η επίσκεψη της κας Μέρκελ, έρχεται σε πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, σε μια περίοδο που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν βαλτώσει.

Η κίνηση Μέρκελ να επισκεφθεί την Ελλάδα, θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μια κίνηση στήριξης της χώρας μας, καθώς τα περιθώρια για να πάρουμε την επόμενη δόση στενεύουν.

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα, διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.