Μνημόνιο: Αγωνία για να προλάβουμε το χρονοδιάγραμμα


 

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αποκάλυψε ότι επικοινώνησε ήδη με ηγετικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητώντας τους να ασκήσουν την επιρροή τους για επίσκεψη της Τρόικας στην Κύπρο το συντομότερο δυνατό. Ανέφερε ότι μίλησε με τους αρχηγούς της ΕΕ μεταφέροντας τους την ετοιμότητα της Κύπρου να συζητήσει τους όρους του προγράμματος στήριξης. 

Είναι φανερό πια ότι η κυβέρνηση τρομάζει στην ιδέα να μην βρεθεί το κυπριακό μνημόνιο στην ατζέντα του Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου καθώς αυτό θα σημαίνει ότι η 1η δόση θα καθυστερήσει και ο κίνδυνος για στάση πληρωμών θα είναι πιο ορατός από ποτέ.

Σήμερα (25/10), σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, ομάδα τεχνοκρατών των 17 χωρών της Ευρωζώνης θα συζητήσει το Κυπριακό μνημόνιο. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΡΙΚ Βαγγέλης Δεμίρης, επί τάπητος θα τεθούν τα ζητήματα της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ισπανίας.

Από την περασμένη Δευτέρα που έχει σταλεί το κυπριακό πακέτο αντιπροτάσεων προς την τρόικα, ο κ. Σιαρλή έχει καθημερινές επαφές με μέλη του κλιμακίου, είτε τηλεφωνικώς, είτε στο πλαίσιο τηλεδιασκέψεων για ανταλλαγή απόψεων, επί των προτάσεων των δύο πλευρών. Ωστόσο η άφιξη της Τρόικα οριοθετείτε αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.