Ο «mr. DNA» στην Κύπρο

Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή (17/10) ημέρα, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, Φίλιπος Πατσαλής τονίζοντας ότι μοναδικός στόχος είναι η Αριστεία. Αναφέρθηκε επίσης στα 20 επιτυχημένα χρόνια του Ινστιτούτου και βέβαια στο νέο τμήμα, αυτό της Σχολής Μοριακής Ιατρικής.


Διαβάστε ακόμα για την 7χρονη που πήγε στον οδοντίατρο και παραλίγο να χάσει το μάτι της. Διαβάστε επίσης για το μπλόκο της Τρόικα σε ΑΟΖ και Συνεργατισμό.


Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο επίτιμος καλεσμένος ο δρ. Γουάτσον, ο οποίος το 1953 ανακάλυψε μαζί με τον Φράνσις Κρικ, τι διπλή έλικα του DNA. Συμβουλή του προς τους φοιτητές ήταν να διαβάζουν πολλές ώρες, τονίζοντας ότι μέσα από τη μελέτη, θα έρθουν οι επιτυχίες, ενώ τους προέτρεψε να ταξιδεύουν σε άλλους πολιτισμούς, επειδή με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύπτουν αναθεωρημένες απόψεις.

Αναφερόμενος στους καθηγητές ο δρ. Γουάντσον, τόνισε ότι θα πρέπει οι διαλέξεις τους να είναι ενδιαφέρουσες, ότι η διδακτέα ύλη θα πρέπει να είναι απλή αλλά και ότι δεν πρέπει να θυσιάζουν τη διδασκαλία για χάρη της έρευνας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κορυφαίος Ερευνητής και Νομπελίστας, απευθύνθηκε στους ερευνητές, τονίζοντας ότι πρέπει να μελετούν προσεχτικά και να γράφουν αυτά που ανακαλύπτουν, ενώ αναφερόμενος στο κοινωνικό σύνολο είπε μία μεγάλη αλήθεια, ότι η ζωή είναι απλή και πρέπει να τη χαιρόμαστε.