Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον Ρόμνεϊ

 Σε μια αντιστροφή του σκηνικού σε σχέση με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξήχθη την Τρίτη, μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων, ο Ρόμνεϊ προηγείται πλέον με 47% έναντι του Ομπάμα, ο οποίος λαμβάνει το 46%.Η διαφορά αυτή πάντως θεωρείται στατιστικά ασήμαντη.


Διαβάστε επίσης για τις έρευνες εντοπισμού του οχήματος που παρέσυρε ποταμός. Διαβάστε ακόμα για την νέα ληστεία σε βάρος χρυσοχόων.


 Ο Ρόμνεϊ έχει μεγαλύτερο προβάδισμα μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων, η ψήφος των οποίων θα είναι ιδιαίτερα σημαντική την ημέρα των εκλογών. Το 37% αυτών δήλωσαν ότι θα επέλεγαν τον Ρόμνεϊ αν οι εκλογές διεξάγονταν την Τετάρτη και το 31% θα επέλεγαν τον Ομπάμα.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων, περίπου το 20%, δηλώνουν ότι είναι ακόμη αναποφάσιστοι ή μπορεί να αλλάξουν γνώμη τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ ο κ. Ομπάμα επισκέφτηκε την Τετάρτη 24/10 τέσσερις πολιτείες σε έναν προεκλογικό μαραθώνιο. Ξεκίνησε πρώτα από την Αϊόβα, μετά μετέβη αεροπορικώς στο Ντένβερ, την Καλιφόρνια και τέλος στην πολιτεία του Λας Βέγκας.

“Θα μείνουμε άγρυπνοι όλη τη νύχτα” είπε σε ομιλία του στους συγκεντρωμένους ψηφοφόρους του στην Αϊόβα.

Από την άλλη, ο  κ.  Ρόμνεϊ πραγματοποίησε λιγότερες στάσεις. Επισκέφτηκε μόλις τρεις πολιτείες, τη Νεβάδα, την Αϊόβα και το Οχάιο.

Σήμερα  Πέμπτη 25/20, ο Ομπάμα πρόκειται να επισκεφτεί τη Φλόριδα, τη Βιρτζίνια και το Οχάιο, ενώ αναμένεται να μεταβεί στο Σικάγο, όπου και είναι εγγεγραμμένος, προκειμένου να επισκεφτεί το εκλογικό του κέντρο για να ρίξει τη ψήφο του στην κάλπη, δύο εβδομάδες νωρίτερα – μια διαδικασία όπου οι Αμερικανοί ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν μερικές μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Οι δύο υποψήφιοι για την αμερικανική προεδρία συναντήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας τους δημόσιας συζήτησης πριν από τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Πηγή ΚΥΠΕ