Ο ΔΗΣΥ καλεί την Κυβέρνηση σε συνεργασία

 

Mιλώντας εκ μέρους της αντιπολίτευσης, κάλεσε την Κυβέρνηση σε συνεργασία για κοινή αντιμετώπιση των τεράστιων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τόπος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στις 5 Οκτωβρίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεσμευόταν δημοσίως ότι η Κυβέρνηση θα απέστελλε στα κόμματα τα τρία έγγραφα που υπολείπονταν για να συμπληρωθούν οι αντιπροτάσεις της στην Τρόικα.

Το πρώτο από αυτά, είπε, θα αφορούσε τις κυβερνητικές προτάσεις για το τραπεζικό σύστημα.

Σήμερα η Κυβέρνηση άλλαξε τροπάρι, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. «Δεν θα έχουμε θέσεις για το τραπεζικό σύστημα γιατί τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα θα την κάνει, λέει, η Κεντρική Τράπεζα και μας παραπέμπει στο Διοικητή», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «τον αναζητούμε, αλλά ο κύριος Διοικητής απουσιάζει σε πολυήμερο ταξίδι στη μακρινή Άπω Ανατολή. Με το καλό, επιστρέφει κάποια στιγμή την ερχόμενη βδομάδα. Σε πολυήμερο ταξίδι μέχρι το Τόκιο απουσιάζει και ο υπουργός Οικονομικών», πρόσθεσε.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ είπε ότι «φαίνεται ότι οι δύο αρμόδιοι για την οικονομία του τόπου έκριναν πως η συμμετοχή τους σε διεθνή συνέδρια στην Άπω Ανατολή είναι αυτή την στιγμή πιο σημαντική από τη διαχείριση της κυπριακής οικονομίας. Εκτός και αν μας πουν ότι θα κάνουν τη διαπραγμάτευση στο πόδι, εάν τύχει και συναντηθούν στο διάδρομο, με κάποιο στέλεχος του ΔΝΤ».

Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία η Κυβέρνηση χειρίζεται την κρίση που η ίδια επέφερε καθίσταται μέρα με την μέρα άκρως επικίνδυνη, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Για την ανάπτυξη, πρόσθεσε, «η Κυβέρνηση εφαρμόζει την οικονομική φόρμουλα του «ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βγάλαμε». Υπόσχεται 200 εκατομμύρια, που δεν έχει, αλλά υπολογίζει να βρει από το φυσικό αέριο».

«Σύσσωμη η αντιπολίτευση τους καλεί σε συνεργασία για κοινή αντιμετώπιση των τεράστιων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τόπος. Αλλά, δυστυχώς, η Κυβέρνηση όταν δεν ταξιδεύει, κωφεύει», δήλωσε.

Σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση επέδωσε στα κόμματα τα έγγραφα χθες, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «ούτε χθες, ούτε σήμερα».

 

Πηγή ΚΥΠΕ