Ο Γ. Εισαγγελέας νιώθει ασφαλής, εσύ;

 

Γράφει ο Νεκτάριος Μαρκέτος

Η καθημερινότητα αποφάσισε, όπως συµβαίνει πάντα στο ντόµινο, να σκάσει ακόμα ένα µεγάλο µας πρόβληµα: η εγκληµατικότητα. Και για να μην παρεξηγηθώ, ναι, δεν λέω μεγάλη η επιτυχία της Αστυνομίας αλλά από την άλλη η εγκληματικότητα έχει κάτι μυθοπλαστικό. Διότι η εγκληματικότητα δεν είναι μόνο η αποτροπή δολοφονίας κρατικών αξιωματούχων αλλά και οι μικροκλοπές και οι διαρρήξεις που βιώνει καθημερινά ο κύπριος πολίτης. 

Δυστυχώς η αρρωστημένη οικονομία καταστρέφει την κοινωνική συνοχή, δημιουργεί ταξικές διαφορές, διαμαρτυρίες, απεργίες, ανεργία, διαφθορά, ληστείες, αυξάνει την  εγκληματικότητα.  

Η εποχή που αφήναμε τα παράθυρα ανοιχτά και τις πόρτες ξεκλείδωτες έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ο φόβος στις μέρες μας φωλιάζει σε κάθε σπίτι όλες τις μέρες σε όλες τις πόλεις. Κάθε μέρα σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικής της Αστυνομίας γίνονται 8 διαρρήξεις και 4 κλοπές. 

Κάποιος θα πει ότι είμαι υπερβολικός αλλά το πρόσφατο ρεπορτάζ της ιστοσελίδα μας δείχνει δια γυμνού οφθαλμού ότι  η εγκληµατικότητα βρίσκεται στα όρια του συναγερμού και συνεχίζει να εμφανίζει αυξητικές τάσεις. 

Σωστά έπραξε η Αστυνομία και διενήργησε αστραπιαία την αποτροπή δολοφονίας κρατικών αξιωματούχων, αλλά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πρέπει να δράσει για την εξάρθρωση και την εξάλειψη των εστιών εγκληµατικότητας που αφορούν κλοπές και ληστείες!

Δεν ξέρω αν χρειάζεται να επιστρατεύσουν τους ισοβίτες των Κεντρικών Φυλακών όπως έγινε και στη περίπτωση του Γενικού Εισαγγελέα αλλά για να νιώθει ασφαλής ο κύπριος πολίτης όπως τον κ. Κληρίδη πρέπει να γίνει κάτι γρήγορα.

Και μετά ο Αρχηγός της Αστυνομίας θα μπορεί να μιλάει μετά παρρησίας και για άλλες επιτυχίες της Αστυνομίας έστω και αν αυτές αφορούν μικροκλοπές οι διαρρήξεις…