Ο Κάρολος Παπούλιας απένειμε χάρη σε πρώην τοξικομανή

 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε χάρη σε πρώην τοξικομανή, σήμερα απεξαρτημένο και εργαζόμενο, στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 χρόνων επειδή είχε κλέψει μια ρόδα αυτοκινήτου πριν από 14 χρόνια.

Ο 34χρονος Κώστας δήλωσε στην “Καθημερινή” πως είχε απελπιστεί καθώς δεν περίμενε πως θα άλλαζε κάτι.

Από το 2010, οπότε το Εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη καταδίκη, ζούσε με τον τρόμο ότι θα κατέληγε στη φυλακή και κατά πάσα πιθανότητα πάλι στη χρήση.

“Και όλα αυτά για την κλοπή μιας ρόδας αυτοκινήτου, στα 20 του, πριν από 14 χρόνια”, δήλωσε ο δικηγόρος Κώστας Κοσμάτος.

“Η ποινή ήταν αυστηρή, δεν ήταν δυνατό να γίνει μετατροπή της, ούτε να εξαγοραστεί. Ζητούσαμε να ληφθεί υπόψη ότι ολοκλήρωσε πρόγραμμα απεξάρτησης, όμως ενώ ο νόμος για ναρκωτικά προβλέπει αυτό το ελαφρυντικό, εξαιρεί την περίπτωση ληστείας. Μόνη λύση ήταν η χάρη”.

Μολονότι η Προεδρία της Δημοκρατίας είναι μάλλον φειδωλή στην απονομή χάριτος, ιδίως σε τέτοιες μεγάλες ποινές, αυτή τη φορά έκανε την υπέρβαση, αποκαλύπτοντας ενδεχομένως μια συνολική αλλαγή νοοτροπίας.

“Είναι δεδομένο, συνεχίζει ο κ. Κοσμάτος, πως πολλά από τα παιδιά που παρακολουθούν προγράμματα απεξάρτησης έχουν κάποιου είδους εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη. Δεν γίνεται να τα στέλνουμε στη φυλακή όπου η χρήση είναι μονόδρομος”.

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.