Οδηγούν ιδιωτικά, τους πληρώνει ο πολίτης

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», έγινε καταγγελία από το Σύνδεσμο Τουριστικών Λεωφορείων στον Υπουργό Συγκοινωνιών, Ευθύμιο Φλουρέντζο, ο οποίος έδωσε οδηγίες για έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου, βρίσκονται ήδη στα χέρια του Υπουργού.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, υπάρχει και δεύτερη καταγγελία από το Σύνδεσμο Τουριστικών Λεωφορείων, που αναφέρει ότι εταιρεία αστικών λεωφορείων, αντί να αναθέσει υπεργολαβία για τη μεταφορά μαθητών, αγόρασε λεωφορεία τα οποία δεν προβλέπονται στους όρους των σχετικών συμβολαίων.

Μάλιστα, η εταιρεία αστικών λεωφορείων υπέβαλλε αίτημα στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, για να εξασφαλίσει έγκριση, με αναδρομική όμως ισχύ, για τις αγορές που έκανε, αναφέροντας μάλιστα ότι η οικονομική κρίση δεν επέτρεπε την ανανέωση του στόλου.

Θα εξεταστεί το συγκεκριμένο αίτημα από την Κεντρική Επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, η οποία μάλιστα εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγών στις δημόσιες συμβάσεις.

Αντίθετος με αυτό το αίτημα είναι ο Σύνδεσμος Τουριστικών Λεωφορείων, σύμφωνα πάντα με τον «Φιλελεύθερο», τονίζοντας μάλιστα ότι οι ανάδοχοι των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών, οι οποίοι επεκτάθηκαν και στην ύπαιθρο, έχουν πλέον τη μερίδα του λέοντος