Όλα έτοιμα για το ντιμπέιτ των αντιπροέδρων (Vid)

 

Οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος Πολ Ράιαν, αναμετρώνται σήμερα το βράδυ στο Κεντάκι, λιγότερες από 30 ημέρες από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Η μικρή πόλη Ντάνβιλ είναι έτοιμη να υποδεχτεί στις 21:00 τοπική ώρα τους δύο υποψήφιους στο πανεπιστήμιο Centre College, για το παραδοσιακό ντιμπέιτ που πραγματοποιείται από το 1976.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο αντιπροέδρους συνήθως έχει μικρότερη σημασία από αυτή των δύο υποψηφίων προέδρων, όμως μετά την “ήττα” του Μπαράκ Ομπάμα στο πρώτο ντιμπέιτ, αποκτά ενδιαφέρον, ιδιαίτερα λόγω των τελευταίων δημοσκοπήσεων από τον ιστότοπο RealClearPolitics που δίνουν προβάδισμα στον Μιτ Ρόμνεϊ, ποσοστό 48% έναντι 47,3% του απερχόμενου προέδρου.

Οι οδηγίες που έχει λάβει ο Μπάιντεν από τους επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας είναι να αντεπιτεθεί για να κερδίσει και πάλι την διαφορά που είχε ο Ομπάμα απέναντι στον Ρόμνεϊ.

Την τηλεοπτική αναμέτρηση Μπάιντεν-Ράιαν θα παρακολουθήσουν, ο Ομπάμα από την Φλόριντα και ο Ρόμνεϊ από την Βόρεια Καρολίνα.

Στο ντιμπέιτ, διάρκειας 90 λεπτών το οποίο θα συντονίζει η δημοσιογράφος Μάρθα Ράντατζ του ABC News, ο Μπάιντεν θα προσπαθήσει να περιγράψει τον αντίπαλό του ως έναν υπερσυντηρητικό που υποστηρίζει μόνο τους πλούσιους και δεν ασχολείται με τη μεσαία και κατώτερη τάξη.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν ερωτήθηκε για την τηλεοπτική αναμέτρηση, ότι δεν ανησυχεί για τον Μπάιντεν. “Ο Τζο πρέπει απλώς να είναι ο εαυτός του. Ο Ράιαν είναι ένας έξυπνος και εμπνευσμένος ομιλητής. Αλλά οι ιδέες του είναι λανθασμένες και ο Τζο το ξέρει αυτό”. τόνισε.

Από την πλευρά του, ο 42χρονος Ράιαν-27 χρόνια νεότερος του Μπάιντεν-έχει πολιτική πείρα, αλλά είναι αρχάριος στα ντιμπέιτ. Ο ίδιος ο Ρόμνεϊ δήλωσε την Τρίτη στο CNN: “πιστεύω πως είναι το πρώτο ντιμπέιτ του Πολ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, ίσως να συμμετείχε σε ένα στο…λύκειο”.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Pew, το διάστημα 4 ως 7 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.511 ενηλίκων, το , 39% των ψηφοφόρων έχει θετική γνώμη για τον Τζο Μπάιντεν και το 51% αρνητική, ενώ για τον Πόλ Ράιαν τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 44% και 40%.

Μετά την μοναδική αυτή αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο υποψήφιους αντιπροέδρους, ακολουθούν δυο…προεδρικά ντιμπέιτ από τις 16 ως τις 22 Οκτωβρίου.


Biden, Ryan Set to Square Off Thursday από tvnportal