Ομήρου: Να αποφευχθεί η χρεοκοπία της κυπριακής οικονομίας

 

Σε δηλώσεις ύστερα από το μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Παναγιώτη Κάσπη στη Λάρνακα, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι «είμαστε όλοι ενώπιον της ευθύνης να αποφευχθεί η χρεοκοπία της κυπριακής οικονομίας και η στάση πληρωμών. Δυστυχώς η μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη των αναγκαίων μέτρων όταν υπήρχε ακόμα χρόνος συνεχίστηκε με την καθυστέρηση πολλών μηνών για την κατάθεση των προτάσεων της Τρόικας προς τις πολιτικές δυνάμεις, όπως αυτές είχαν παραδοθεί στην Κυβέρνηση».

Συνεπώς, συνέχισε, «τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα και ο ωφέλιμος χρόνος είναι ασφυκτικός. Θα πρέπει εντός της εβδομάδας να ολοκληρωθεί η κατάθεση των εγγράφων – προτάσεων της Κυβέρνησης προς τις πολιτικές δυνάμεις, ούτως ώστε στις 15 Οκτωβρίου να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο προτάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Για μια ακόμα φορά «υπογραμμίζω και επαναλαμβάνω ότι ως ΕΔΕΚ θα προστατεύσουμε τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, θα επιμένουμε σε πολιτικές ανάπτυξης, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αποφυγή μιας μαζικής φτώχειας στην Κύπρο».

Πηγή: ΚΥΠΕ