Πάφος, ανερχόμενος τουριστικός προορισμός για αναρριχητές

 

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου ανέφερε πως σε μια πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (Ε.Τ.Α.Π)  σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας,  Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού  και με την στήριξη του Κ.Ο.Τ  έχει ήδη ετοιμαστεί προωθητικό υλικό για ανάδειξη του αθλήματος και της Πάφου  ως προορισμό για αναρριχητές.

Η Επαρχία Πάφου σήμερα, είπε ο κ. Χατζηγεωργίου,  συγκεντρώνει τρεις μοναδικές περιοχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υποδομή για ντόπιους και ξένους αναρριχητές ενώ η φυσική ομορφιά, η εύκολη πρόσβαση  αλλά και οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες προδιαγράφουν την επιτυχία της Πάφου για να καταστεί ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών της μορφής αυτής του τουρισμού.

Εκτός από την ετοιμασία του προωθητικού υλικού, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου μεταξύ άλλων ανέφερε o Διευθυντής της Εταιρείας, έχει ήδη αποταθεί  σε διάφορους εξειδικευμένους τουριστικούς πράκτορες της Κύπρου και εξωτερικού, απέστειλε πληροφορίες στα γραφεία ΚΟΤ εξωτερικού και άλλους ενδιαφερόμενους ενώ παράλληλα εξετάζει και άλλους τρόπους προβολής της Πάφου ως προορισμό για αναρριχητές.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας , Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού  εργάζονται σε σωρεία άλλων δράσεων όπως, την μελέτη για εξεύρεση και άλλων πεδίων (χώρων) αναρρίχησης και άλλων τρόπων αναρρίχησης όπως το  Via Ferrata δηλαδή τη χρήση εξειδικευμένων υποδομών αναρρίχησης, την εξεύρεση πόρων για ετοιμασία διάφορων οδηγών αναρρίχησης για τα πεδία, την ετοιμασία δειγμάτων ορθής σήμανσης βάσει διεθνών προτύπων και άλλα.

Οι δύο φορείς επιβεβαιώνουν την κοινή, συνεχόμενη προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για  ανάδειξη του αθλήματος και να καταστεί η Πάφος-Κύπρος ένας ανταγωνιστικός προορισμός για αναρριχητές /ορειβάτες/ πεζοπόρους.