Πάφος : Μεγάλος αριθμός ακινήτων μένει αδιάθετος

 

 

«Έγιναν κάποιες αγορές ακινήτων κυρίως από Κινέζους επενδυτές, αλλά ο αριθμός αυτός είναι πάρα πολύ μικρός σε σχέση με τον αριθμό των ακινήτων που έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται αδιάθετα», δήλωσε.

Η κινητικότητα που υπήρξε δεν συνέβαλε, σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, αποφασιστικά στην αναζωογόνηση του κλάδου, αφού θα χρειαστούν κάποια χρόνια για να διατεθεί το απόθεμα ακινήτων.

«Διαβάζοντας προσεκτικά κάποιος τις ανακοινώσεις των Τμημάτων Στατιστικής και Κτηματολογίου θα παρατηρήσει πως σίγουρα υπάρχει κινητικότητα στην αγορά ακινήτων», είπε. Οι πωλήσεις αυτές, συμπλήρωσε, «καλώς έχουν γίνει, κινήθηκε κάπως η αγορά, αλλά μεγάλος αριθμός ακινήτων που έχουν ανεγερθεί έχει μείνει αδιάθετος».

Ανέφερε, ακόμη, πως μόνο με την πώληση των αδιάθετων για χρόνια ακινήτων σύντομα, θα αρχίσει η ανέγερση νέων έργων, δίνοντας ώθηση στην κατασκευαστική βιομηχανία, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος απασχόλησης, που αντιμετωπίζει η επαρχία.

Συμπλήρωσε, επίσης, πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν εγκρίνει στεγαστικά δάνεια σταματούν τη χρηματοδότηση των έργων στο μέσο της οικοδομή, αφήνοντας μετέωρους τόσο τους ιδιοκτήτες τους όσο και όσους εκτελούν το έργο.

Ο κ. Πετρίδης, καταλήγοντας ανέφερε πως η κατάσταση στην κατασκευαστική βιομηχανία συνεχώς επιδεινώνεται. Το κόστος, συνέχισε, έχει μειωθεί κατά 60%, αλλά παρόλα αυτά οι άδειες οικοδομής που εκδίδονται χρόνο με το χρόνο μειώνονται.

 

Πηγή : ΚΥΠΕ