Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της ΑΗΚ Χάρης Θράσου

 

Ο Πρόεδρος της ΑΗΚ χθες (29/10) επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια  για να του παραδώσει την ετήσια έκθεση των πεπραγμένων για το 2011 και του υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση του κ. Θράσου έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Όπως είπε, ο ίδιος  σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος τον παρακάλεσε να παραμείνει στα καθήκοντά του ως Πρόεδρος του ΔΣ για ακόμη λίγο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνουν οι απαιτούμενες διευθετήσεις για την αντικατάστασή του.

Ερωτηθείς για τους λόγους της παραίτησής του, είπε ότι «όταν είχα αποδεχτεί τη θέση αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο ήξεραν ότι η θητεία μου αυτή θα ήταν για τρία χρόνια».

«Μετά όμως, λόγω των γεγονότων που ακολούθησαν με παρακάλεσε να μείνω ακόμη λίγο χρονικό διάστημα, κάτι που έπραξα. Οι στενοί μου συνεργάτες γνώριζαν για αυτή την πρόθεση μου και δεν είναι έκπληξη γι’ αυτούς».

Από την αρχή της θητείας του ο κ. Θράσου είχε αναφέρει ότι η πρόθεση του ήταν να παραμείνει στη συγκεκριμένη θέση για μία μόνο θητεία. Η θητεία του κ. Θράσου έληγε στις 31/7/2012 και μετά το τραγικό συμβάν στο Μαρί δέχθηκε να παραμείνει στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ της ΑΗΚ για ακόμα τρεις μήνες έως ότου τροχιοδρομηθούν  οι ενέργειες αποκατάστασης του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στο Μαρί.