Παιδί ΑμΕΑ σε Ομήρου: “Είμαστε καλά μωρά και θέλουμε δουλειά”

Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής γέμισε σήμερα, στα πλαίσια του Ραδιομαραθωνίου 2012, παιδιά με ειδικές ανάγκες, που με τις αθώες τους ψυχές, ζήτησαν, να μπουν στο αεροπλάνο, και να πάνε να δουν από κοντά τον Μίκι και την Μίνη στο Παρίσι. Ή ακόμα εξέφρασαν την επιθυμία τους να ασχοληθούν με το τραγούδι. Το μυαλό τους δεν χωράει τις λέξεις «Τρόικα, κρίση, μνημόνιο».

Έχουν όμως όνειρα, σχέδια, πλάνα. Ζητούν να επιστρέψουν στα υπό κατοχή σπίτια των γονιών τους, ζητούν αναβάθμιση των σχολικών τους μονάδων, των εργαστηρίων, όπου απασχολούνται, ζητούν να πάνε κρουαζιέρα αλλά και να μπουν στο Αεροπλάνο Αγάπης και να πετάξουν μέχρι το Συμβούλιο της Αγάπης, όπως είπαν.

Ο Πρόεδρος της Βουλής άκουσε με ενδιαφέρον τους προσκεκλημένους τους και τους διαβεβαίωσε ότι τα αιτήματά τους θα εξεταστούν με κάθε σοβαρότητα και πως το Κοινοβούλιο «θα βρίσκεται πάντοτε εδώ για οτιδήποτε χρειαστείτε, ώστε να γίνεται η ζωή σας όλο και πιο όμορφη και να είστε σε θέση να προσφέρετε στην κοινωνία όλα όσα πολύτιμα διαθέτετε».

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στην πορεία του Ραδιομαραθωνίου, ο οποίος γεννήθηκε πριν από 22 χρόνια και στους χιλιάδες εθελοντές που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις του Ραδιομαραθωνίου, αλλά και στις δεκάδες συμπολίτες μας που ανταποκρίνονται στον ιερό αυτό σκοπό αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι «Μόνο η αγάπη μπορεί».

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι στη διάρκεια αυτής της πορείας επιτεύχθηκε κάτι εξαιρετικά σημαντικό και πρώτα από όλα, η αντίληψη που επικρατούσε για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες πριν από 22 χρόνια έχει ανατραπεί, έχοντας αφενός ως αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση όλων αλλά και την οικονομική και ηθική στήριξη χιλιάδων συμπολιτών μας ιδρυμάτων και φορέων.

Επιπρόσθετα, συνέχισε ο κ. Ομήρου, έχουμε αντιληφθεί τι πραγματικά σημαίνει «άνθρωποι με ειδικές ικανότητες» και έχουμε όλοι μας υποκλιθεί στο μοναδικό τρόπο με τον οποίο φωτίζετε σπουδαίες αξίες της ζωής: τη διαφορετικότητα, την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό στον συνάνθρωπο».

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «για αυτούς τους λόγους αυτή η πορεία της ανιδιοτελούς προσφοράς δεν μπορεί να έχει τέλος, όπως δεν έχει τέλος ούτε και η αγάπη μας για εσάς».

Καταλήγοντας, εξέφρασε ευγνωμοσύνη στους συνδιοργανωτές της μεγάλης αυτής γιορτής αγάπης, το ΡΙΚ, τη Λαϊκή Τράπεζα, τη Διαχειριστική Επιτροπή, της οποίας προεδρεύει η κ. Έλση Χριστόφια, που ήταν παρούσα, καθώς και σε όλους όσοι συμβάλλουν εθελοντικά στην ενδυνάμωση αυτού του υπέροχου θεσμού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και οι παρούσες Βουλευτές, Στέλλα Κυριακίδου και Ρούλα Μαυρονικόλα, καθώς και οι συνδιοργανωτές του Ραδιομαραθωνίου, μοίρασαν δώρα στα παιδιά, τα οποία ανταπέδωσαν μοιράζοντας σε αυτούς τα δικά τους όνειρα και το μοναδικά πλασμένο δικό τους κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ