Ποιος θα επενδύσει στην Κρατική Έκθεση;

 

Αυτή την περίοδο σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ετοιμάζονται τα έγγραφα των προσφορών, τα οποία κινούνται στο ίδιο πλαίσιο που ακολουθήθηκε για την ανέγερση των αεροδρομίων. Τα τρία μεγαλύτερα εκθεσιακά Κέντρα της Ευρώπης έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. 

Οι εκθεσιακοί χώροι και οι δραστηριότητες της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων, θα αναπτυχθούν στο τμήμα της ιδιοκτησίας στη συμβολή Λεωφόρων Λευκοθέου και Ηλία Παπακυριακού, απέναντι από το Μακάρειο Στάδιο, όπως έχει αποφασιστεί μετά και από διαβούλευση με την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής εξασφάλισε από τα αρμόδια κρατικά Τμήματα εγκρίσεις ανέγερσης εκθεσιακών χώρων 42.000 τ.μ., συνεδριακού κέντρου 8.000 τ.μ., αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και χώρου εκδηλώσεων 10.000 τ.μ. και καφετεριών και εστιατορίων 3.500 τ.μ. 

Σε 3.000 τ.μ θα ανεγερθούν και τα γραφεία της ΑΚΕ, μιας και δόθηκε άδεια. Τα κτήρια που θα ανεγερθούν στον χώρο της ΑΚΕ είναι απεριόριστου ύψους, με βάση τον σχεδιασμό και τις εγκρίσεις που εξασφαλίστηκαν, ενώ στο τεμάχιο που θα ανεγερθούν τα κρατικά κτίρια το ύψους τους έχει καθοριστεί στους τρεις ορόφους. Ήδη έχουν ετοιμαστεί και οι μακέτες του έργου, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Φ».

Στις 16 Νοεμβρίου του 2011 ολοκληρώθηκε η παραχώρησης από το Κράτος στην Αρχή Κρατικών Εκθέσεων μέρος της κρατικής γης συνολικής έκτασης 48.000 τ.μ. και υπογράφτηκε νέα σύμβαση μίσθωσης ακόμη ενός τμήματος της κρατικής γης μεγέθους 47.500 τ.μ.