Πολεμικές απειλές από την Βόρεια Κορεά


 

“Στην παραμικρή κίνηση που θα συνδέεται μ’ αυτό το σχέδιο (…), οι μονάδες του Δυτικού Μετώπου θα εξαπολύσουν χωρίς προειδοποίηση ένα ανελέητο στρατιωτικό πλήγμα”, προειδοποίησε με ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Στρατός της Κορέας.

Οι κάτοικοι της περιοχής, από την οποία οι νοτιοκορεάτες ακτιβιστές σχεδιάζουν να στείλουν τις προκηρύξεις κρεμασμένες από μπαλόνια που θα περάσουν πάνω από τη γραμμή αντιπαράθεσης στην κορεατική χερσόνησο, θα πρέπει “να απομακρυνθούν ενόψει ενδεχόμενων ζημιών”, πρόσθεσε ο στρατός, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ακτιβιστές κατά της Πιονγκγιάνγκ που είναι εγκατεστημένοι στη Νότια Κορέα στέλνουν τακτικά προς το Βορρά προπαγανδιστικές προκηρύξεις στις οποίες καταγγέλλεται ο αυταρχισμός του καθεστώτος και καλούνται οι Βορειοκορεάτες να εξεγερθούν. Πέρυσι είχαν στείλει κείμενα στα οποία γινόταν αναφορά στις επαναστάσεις της αραβικής άνοιξης.

Η Βόρεια Κορέα, η οποία επιβάλλει πλήρη λογοκρισία στην επικράτειά της, έχει απειλήσει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι θα ανοίξει πυρ εναντίον της Νότιας Κορέας για να εμποδίσει την αποστολή των προκηρύξεων.