Ποταμός «χείμαρρος» απείλησε ανθρώπινες ζωές

 

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι αργά το βράδυ το επεισόδιο εντοπισμού αυτοκινήτου το οποίο παρέσυρε ποταμός στην περιοχή του Σοπάζ. Πληροφορίες ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο παρασύρθηκε στα κατεχόμενα και η Πυροσβεστική έκανε διαδικασίες εντοπισμού του.

Οι καταρρακτώδεις βροχές στο Σοπάζ ξεχείλισαν τον ποταμό της περιοχής, ο οποίος εκτείνεται μέχρι την κατεχόμενη Μια Μηλιά.

Ο ποταμός παρέσυρε πέντε αυτοκίνητα που κινούνταν στον συγκεκριμένο δρόμο. Τρία οχήματα βρίσκονταν εν κινήσει, ενώ το  ένα σταθμευμένο στο δρόμο, τα δύο οχήματα παρασύρθηκαν μέχρι και 200 μέτρα μέσα στον ποταμό και ως εκ θαύματος δεν θρηνήσαμε θύματα μιας και ακινητοποιήθηκαν σε ενδιάμεσο γεφύρι.

Στρατιώτης που υπηρετεί σε παρακείμενη μονάδα και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, βρέθηκε στη σκηνή και κάλεσε αμέσως βοήθεια, ενώ μαζί με αστυνομικό εισήλθαν στην νεκρή ζώνη και απεγκλώβισαν γυναίκα η οποία είχε παρασυρθεί με το όχημα της και κινδύνευε να ξαναπέσει στον ποταμό. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη.

Στη σκηνή έφτασαν μέλη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και της Αστυνομίας οι οποίοι κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των οδηγών.

Τέσσερα οχήματα έγινε κατορθωτό να εντοπιστούν μέχρι τις 10 το βράδυ ενώ μέχρι και τα μεσάνυχτα γίνονταν προσπάθειες εντοπισμού και του πέμπτου χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το πέμπτο όχημα έχει παρασυρθεί στα κατεχόμενα ενώ υπήρχαν και σενάρια για επιβαίνοντες. Τα μέλη της δύναμης μαζί με πεζοπόρα τμήματα, κατά την διάρκεια της επιχείρησης διέσχισαν και τα πιο επικίνδυνα σημεία του ποταμού χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν το πέμπτο όχημα.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες συνεχίζονται για εντοπισμό του πέμπτου οχήματος.

Ωστόσο αναμένεται σε λίγη ώρα να τερματιστούν οι έρευνες, δίνοντας ουσιαστικά αίσιο τέλος στην υπόθεση μιας και οι πληροφορίες για πέμπτο όχημα δεν θα ευσταθούν.