Πριγκιπικό γεύμα Χριστόφια στη Μάλτα

Εξέφρασε παράλληλα θυμό και απογοήτευση για την τουρκική αδιαλλαξία και πολιτική επεκτατισμού σε ό,τι αφορά την επανένωση της χώρας. 

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος παρακάθισε σήμερα σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρίγκιπας και Μέγας Μάγιστρος του κυρίαρχου Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας, όπου ο Πρόεδρος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, στην πρόποση του κατά το γεύμα είπε ότι σήμερα (με το Τάγμα των Ιπποτών) συναντούμε την Ιστορία, αφού οι δεσμοί μας υπάρχουν εδώ και 13 αιώνες

Πρόσθεσε ότι αισθάνεται ευτυχής που είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που επισκέπτεται το Τάγμα των Ιπποτών. Ωστόσο, πρόσθεσε, «με λυπεί πολύ που δεν έγινε κατορθωτό κατά την Προεδρία μου να επανενωθεί η πολυαγαπημένη μου πατρίδα. Ταυτόχρονα αισθάνομαι θυμό και απογοήτευση, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας και των επεκτατικών πολιτικών της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την επανένωση της Κύπρου. Εύχομαι να επικρατήσει ειρήνη και δικαιοσύνη στην Κύπρο, όπως και στις αραβικές χώρες και στην περιοχή, γενικότερα, καθώς και σε όλη την Ευρώπη οι πολίτες της οποίας διέρχονται τώρα δύσκολες ώρες και ο απλός άνθρωπος δεν είναι ευτυχής από τον τρόπο διαβίωσής του».