Προαγωγή «αστραπή» προκάλεσε αναστάτωση στην ΑΗΚ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φ» η απόφαση της τελευταίας συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ημικρατικού οργανισμού, επιλεκτικά να προχωρήσει σε πλήρωση μίας υψηλόβαθμης θέσης από τις 7-8 οι οποίες παραμένουν εκεί για αρκετό καιρό, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο επιστημονικό προσωπικό της ΑΗΚ. 

Αν και οι επηρεαζόμενοι ως επί το πλείστον δεν αμφισβητούν την επιλογή του ατόμου που προήχθη στη θέση του διευθυντή Λογιστηρίου, θεωρούν ότι έγινε παράτυπη επιλογή καθώς η υποψήφια είναι σύζυγος στελέχους κόμματος που πρόσφατα διορίστηκε σε Δ.Σ. ημικρατικού και μέλος οικογένειας υψηλόβαθμων παραγόντων του ιδίου κόμματος.

Η ενέργεια του Δ.Σ. αποδίδεται σε πιέσεις ώστε ο διορισμός να γίνει όσο πιο σύντομα γίνεται και πριν από τις προεδρικές εκλογές. Σύμφωνα με πολλές καταγγελίες που δέχθηκε ο «Φ», με την παράθεση στοιχείων και εγγράφων, πολύ πριν τη θέση του διευθυντή Λογιστηρίου, εκκρεμεί η πλήρωση 7-8 νευραλγικών θέσεων, όπως αυτές του διευθυντή Εκμετάλλευσης, του διευθυντή Περιφέρειας Λευκωσίας, του διευθυντή Δικτύων, του διευθυντή Σταθμού Παραγωγής Δεκέλειας και άλλες, εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν μάλιστα προκηρυχτεί έως και επτά μήνες πριν την προκήρυξη της θέση του διευθυντή Λογιστηρίου, συμπληρώνει ο «Φ».