Προς Λιλλήκα “γέρνουν” οι Οικολόγοι


 

Σύμφωνα με εσωτερική δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Κίνημα, ποσοστό 45% συμφωνεί πολύ με τη στήριξη Λιλλήκα.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, με αφορμή το παγκύπριο έκτακτο συνέδριο των Οικολόγων, κατά το οποίο τα μέλη είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψη τους για τις επερχόμενες εκλογές, ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι η υποστήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη, λαμβάνει ποσοστό 40%, ενώ η άλλη επιλογή που τέθηκε στο τραπέζι, της Μακαρίας Άντρης Στυλιανού, λαμβάνει ποσοστό 9%.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Περδίκης πολύ σημαντικό στοιχείο της εσωτερικής δημοσκόπησης είναι η αυτόνομη κάθοδος, για την οποία ένα ποσοστό 35% συμφωνεί πολύ με την ιδέα.

Τα αποτελέσματα της εσωτερικής δημοσκόπησης για τις Προεδρικές Εκλογές, ανέφερε ο κ. Περδίκης, θα αξιολογηθούν από την Πολιτική Επιτροπή σε συνεδρίαση της αύριο Τρίτη και θα ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα του Κινήματος.

Πρόσθεσε, εξάλλου ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί σε εκλογική συνδιάσκεψη (διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή με τη συμμετοχή των Επαρχιακών Επιτροπών).

Αναφερόμενος στο χθεσινό συνέδριο, ο κ. Περδίκης είπε πως τα μέλη του Κινήματος κλήθηκαν να απαντήσουν ένα ερωτηματολόγιο σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές, που αφορούσε και την άποψη των μελών για τους υποψηφίους, αλλά και τη θέση που έχουν τα μέλη για βασικές πολιτικές θέσεις που έχουν να κάνουν με τις προεδρικές εκλογές.

«Τα μέλη είχαν την ευκαιρία να βαθμολογήσουν πολιτικές θέσεις και πρόσωπα από το 1 μέχρι το 5 ξεκινώντας από το 1 που ήταν η διαφωνία μέχρι το 5 που ήταν μεγάλη συμφωνία», είπε.

Σε σχέση με τη συμμετοχή του Κινήματος Οικολόγων σε Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, ο κ. Περδίκης είπε πως ένα συνολικό ποσοστό 77% έχουν θετική άποψη.

Οσον αφορά τη λύση του Κυπριακού με διαπραγμάτευση από μηδενική βάση, ο κ. Περδίκης είπε πως υπήρχε ψηλό ποσοστό θετική γνώμης με συνολικό ποσοστό 61% να συμφωνεί πολύ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ