Πυρά βουλευτών για την αισχροκέρδεια στα καύσιμα

 

Οι δύο Βουλευτές σχολίαζαν σε δηλώσεις τους στη Βουλή το αποτέλεσμα έρευνας του Υπουργείου Εμπορίου για τις τιμές των πετρελαιοειδών.

«Δεκάδες φορές τα μέλη αυτής της Επιτροπής, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, εντοπίζαμε ότι όταν οι τιμές ανεβαίνουν προς τα πάνω διεθνώς στην Κύπρο γίνεται αυτόματα αυτό σχεδόν όταν οι τιμές κατεβαίνουν στην Κύπρο περνά μετά από μια περίοδο λήθαργου η μείωση των τιμών», είπε ο κ. Βότσης.

Καλούμε το Υπουργείο, ανέφερε, «να πάρει άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα ώστε και να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, αλλά και πλέον ο κάθε ένας ο οποίος κάνει κατάχρηση και δίνει τα πετρελαιοειδή στον κυπριακό λαό σε τιμές πέραν των λογικών, να μπει στη θέση του».

Έδωσε το παράδειγμα του ‘name and shame’ καθώς και της επιβολής πλαφόν στις τιμές από πλευράς του Υπουργού.

«Καλούμε τον Υπουργό να μελετήσει όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή του για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτό το φαινόμενο», είπε τέλος ο κ. Βότσης, εκφράζοντας την ετοιμότητα του ΔΗΚΟ να στηρίξει οποιαδήποτε μέτρα προς την κατεύθυνση του περιορισμού καταχρήσεων εις βάρος των πολιτών.

«Διαχρονικά θεωρούσαμε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία θα έπρεπε να παρακολουθεί τα σκαμπανεβάσματα στις τιμές των καυσίμων», είπε ο Βουλευτής ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα.

Εξέφρασε τη θέση ότι ορθώς ο Υπουργός Εμπορίου απευθύνθηκε στην Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού,

Όμως, πρόσθεσε, «εκείνο που δεν μας έχει εξηγήσει είναι όταν και εφόσον εμείς δηλώναμε προ μερικών εβδομάδων, προ μερικών μηνών ότι δεν είναι δυνατόν όταν και εφόσον αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων τα καύσιμα να φτάνουν στην Κύπρο με υπερηχητικό και όταν μειώνονται να φτάνουν στην Κύπρο με γόνδολα».

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ διερωτήθηκε «ποιος θα πληρώσει σήμερα όλη αυτή την επιβάρυνση και την αισχροκέρδεια που οι εταιρείες πετρελαιοειδών άσκησαν πάνω στους καταναλωτές»;

Εδώ, είπε, «είναι και το ζήτημα και την απάντηση την οποία ψάχνουμε από πλευράς τη Υπηρεσίας του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας, αλλά και από τον ίδιο τον Υπουργό Εμπορίου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ