Σ. Μαλάς: “Όχι στις αντιπαραθέσεις ναι στη συλλογικότητα”

 

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η δική του υποψηφιότητα θα είναι στο β΄ γύρο των εκλογών και ότι οι εκλογές θα είναι δύο γύρων.

Ο κ. Μαλάς, που κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «η Σημερινή» για τις τάσεις αναφορικά με τις προθέσεις του εκλογικού σώματος, είπε επίσης «σίγουρα οι διαπραγματεύσεις και με την Τρόικα αλλά και το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον το οποίο ζούμε θα διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό πιστεύω την τοποθέτηση του εκλογικού σώματος, άρα είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να εξάξουμε συμπεράσματα».

Κληθείς να σχολιάσει και τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ ότι η Κυβέρνηση ενεργεί από μόνη της στο θέμα των αντιπροτάσεων προς την Τρόικα, ο κ. Μαλάς είπε πως «Δεν είναι η ώρα των αντιπαραθέσεων αλλά της συλλογικότητας».

Ο κ. Μαλάς είπε ακόμα πως «η Κυβέρνηση ποτέ δεν λειτουργεί από μόνη της, έχουν κληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων να καταθέσουν τις κατ’ αρχήν απόψεις τους επί του προσχεδίου των αντιπροτάσεων της Κυβέρνησης όσον αφορά το δημοσιονομικό πλαίσιο». 

Αυτό το οποίο πρέπει όλοι να αντιληφθούμε αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, είναι να προτείνουμε συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις, ειδικά οι υποψήφιοι και τα κοινοβουλευτικά  κόμματα, προσθέτοντας πως δεν είναι η ώρα της επίκρισης, αλλά η ώρα της τοποθέτησης, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, έτσι ώστε να συνδιαμορφωθεί ένα πλαίσιο αντιπροτάσεων προς την Τρόικα, στο οποίο να συμφωνήσουμε όλοι.

Καταλήγοντας, ο κ. Μαλάς ανέφερε πως αν έχουμε ένα συναινετικό πλαίσιο προτάσεων προς την Τρόικα, τότε σίγουρα η διαπραγματευτική ικανότητα και η δυνατότητα να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα θα είναι μεγαλύτερη.

 

“Πολύ ψηλό το επίπεδο αλτρουισμού”

Στηρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει το Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου για οικονομική ενίσχυση, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας και υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Ο κ. Μαλάς, που παρευρέθηκε στο 2ο Πανηγύρι Αγάπης που διοργανώνει σήμερα το Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου για άτομα με ειδικές ανάγκες, στην Κολώνη της Πάφου, είπε «είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και ως πολιτεία αλλά και ως κοινωνία αυτή την προσπάθεια».

Ο κ. Μαλάς σημείωσε πως το επίπεδο αλτρουισμού στην Κύπρο είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι έχουμε μπροστά μας αρκετό δρόμο να διανύσουμε όσον αφορά την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Είπε τέλος πως θα πρέπει το κράτος να σταθεί αρωγός με περισσότερη αποφασιστικότητα σε αυτού του είδους τις προσπάθειες.

Η Μαρία Αργυρού, Διευθύντρια του Ιδρύματος, ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας για την παρουσία του στο Πανηγύρι Αγάπης, υπενθυμίζοντας ότι είναι αφιερωμένο στη μνήμη της ιδρύτριας Ισμήνη Λιασίδου.

Το 2ο Πανηγύρι Αγάπης περιελάμβανε έκθεση φωτογραφίας, εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά, χειροτεχνίες, πωλήσεις εικόνων, λουλουδιών, βιβλίων και παιχνιδιών.

Πηγή ΚΥΠΕ