Σ. Στεφάνου: Να αντιμετωπίσουμε το φασισμό που «σηκώνει κεφάλι» ξανά

 

Ο οποίος δέχθηκε το χαιρετισμό της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Λεμεσό.

Μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, στην πλατεία Ηρώων, ο κ. Στεφάνου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «σήμερα είναι μεγάλη μέρα και για τον Ελληνισμό, αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη, διότι ο Ελληνισμός λέγοντας ένα μεγάλο ʽΟΧΙʼ στο φασισμό, είτε ήταν ο ιταλικός φασισμός, είτε αργότερα ο γερμανικός φασισμός, έστειλε το μήνυμα πως κάθε λαός, κάθε χώρα, αξίζει τον κόπο να αγωνίζεται για αρχές και αξίες”.

Αρχές και αξίες, όπως είναι η δημοκρατία, η ελευθερία, η δικαιοσύνη. Για τέτοιες και πολλές άλλες αξίες και αρχές έδωσε τον αγώνα ο ελληνικός λαός, έγραψε ένδοξη ιστορία και ένδοξες σελίδες στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία και αυτό σημειώθηκε από όλους, είπε.

“Είναι γεγονός ότι η μάχη που έδωσε ο ελληνικός λαός, πέραν από ένδοξη ιστορία έδωσε ταυτόχρονα τη δυνατότητα στον κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη να οργανωθεί και τελικά να νικήσει το ναζιστικό κίνημα. Το ίδιο καθήκον έχουμε και σήμερα, διότι ο φασισμός με διάφορα προσωπεία ʽσηκώνει ξανά το κεφάλιʼ, εκμεταλλεύεται δυσκολίες που έχει η Ευρώπη, έτσι όπως προκύπτουν μέσα από την οικονομική κρίση, και με ένα λαϊκισμό και με ακραίο εθνικισμό και σοβινισμό προσπαθεί ξανά να ʽσηκώσει κεφάλιʼ και αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι για να μη ζήσουμε ξανά τραγωδίες που έζησε η ανθρωπότητα και ο Ελληνισμός πριν από μερικές δεκαετίες”, κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ