Αισιόδοξος ο Schmidt για την «κόντρα» Android-Apple

 

Χαρακτήρισε τη διαμάχη αυτή «καθοριστικό αγώνα», έναν αγώνα που σήμερα η Google κερδίζει παρά την έλλειψη στοιχείων για το πόσα χρήματα κερδίζει η εταιρεία. 

Υποστήριξε μάλιστα πως κυκλοφορούν τετραπλάσιες συσκευές Android από iPhone ενώ με 1,3 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις κάθε ημέρα, πιστεύει πως μέσα σε ένα χρόνο η Google θα έχει ενεργοποιήσει συνολικά ένα δισεκατομμύριο συσκευές Android.

Ο Schmidt ξέρει πως η Apple διαθέτει τους πόρους για να ανταγωνιστεί με την Google και, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα σε καινοτομίες ή δικαστικές διαμάχες, δήλωσε πως από την εντατικοποίηση του ανταγωνισμού μεταξύ των δυο εταιρειών θα επωφεληθούν μόνο οι καταναλωτές. 

Δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί και στο θέμα των χαρτών, λέγοντας πως «η Apple τώρα καταλαβαίνει πόσο δύσκολη είναι η δημιουργία τους» ενώ πρόσθεσε πως «θα έπρεπε να είχε κρατήσει τους χάρτες μας… είναι καλύτεροι».

Σημείωσε ακόμα πως η μεγαλύτερη μάχη διεξάγεται ανάμεσα σε τέσσερις εταιρείες, τις οποίες ονομάζει «συμμορία των τεσσάρων». Το Facebook, η Amazon, η Apple και η Google, «είναι όλες διαφορετικές εταιρείες, οι οποίες όμως ανταγωνίζονται η μια την άλλη και προβαίνουν σε τεράστιες επενδύσεις».

Όταν ερωτήθηκε για την απουσία της Microsoft από τις εταιρείες αυτές, ο Schmidt παραδέχτηκε πως η παράλειψη ήταν σκόπιμη. 

Υποστήριξε πως αν και πρόκειται για μια «καλά οργανωμένη εταιρεία», η Microsoft δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά κάποιο σύγχρονο και καινοτόμο προϊόν.

Πηγή: newsbeast.gr