Σε «ελεύθερη πτώση» η ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό κεφάλαιο της έκθεσης που αναφέρεται στην Κύπρο, η πρόκληση είναι να διατηρήσει και να αυξήσει τις εξαγωγές, έτσι ώστε να διατηρηθεί το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.


Διαβάστε ακόμα για την έρευνα του 24h, σχετικά με τα λάθη των τραπεζών για τη σημερινή κατάσταση στην οικονομία της Κύπρου. Διαβάστε επίσης για τις συλλήψεις που έκανε η αστυνομία στη Λάρνακα μετά από αίτημα των Ισραηλινών.


Σύμφωνα με την Κομισιόν, το σύστημα τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών και των υψηλών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας περιορίζουν την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής βιομηχανίας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκσυγχρονίσει το σύστημα τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα την αύξηση της παραγωγικότητας, ενώ μακροπρόθεσμα η ανακάλυψη του φυσικού αερίου μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για να δημιουργήσει ένα πιο διαφοροποιημένο ενεργειακό σύστημα, αναφέρει η έκθεση.

Η κίνηση προς την κατεύθυνση της έντασης γνώσης και της υψηλής ανάπτυξης της οικονομίας θα επωφεληθεί από τη βελτίωση της έρευνας και της καινοτομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ