Σε Ειδικό Δικαστήριο υποστράτηγος για άσεμνη επίθεση

 

Ειδικό Δικαστήριο θα συσταθεί για την εκδίκαση υπόθεσης άσεμνης επίθεσης σε γυναίκα υπαξιωματικού, η οποία υπηρετούσε στο γραφείο υποστράτηγου, φερόμενου ως υπόπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», αποφασίστηκε η παραπομπή  του σε δίκη ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πότε θα διεξαχθεί, εξαιτίας δικαστικών ζητημάτων τα οποία εκκρεμούν.

Η υπόθεση δεν μπορεί να εκδικαστεί από το στρατοδικείο, λόγω του ότι ο ύποπτος είναι υψηλόβαθμος αξιωματικός και έτσι σύμφωνα με τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα απαιτείται η σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο θα έχει την μορφή Κακουργιοδικείου.

Το Ειδικό Δικαστήριο σύμφωνα με τις πρόνοιες του στρατιωτικού κώδικα, απαρτίζουν ένας πρόεδρος Επαρχιακού Δικαστηρίου, ένας ανώτερος επαρχιακός δικαστής και ένας επαρχιακός δικαστής.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η γυναίκα υπαξιωματικός, η οποία εκτελούσε χρέη γραμματέα στο γραφείο του υποστράτηγου, κατήγγειλε άσεμνη επίθεση εναντίον της από τον αξιωματικό.

Μετά από έρευνα, τόσο από την Αστυνομία όσο και από το ΓΕΕΦ προέκυψε ότι στοιχειοθετείτε η υπόθεση.

Η υπαξιωματικός μετά την καταγγελία μεταφέρθηκε σε άλλη μονάδα, ενώ ο υποστράτηγος εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντα του στη συγκεκριμένη μονάδα.