Σε κοντέινερ ζουν Κύπριοι στην Ελλάδα

Ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.) Γεώργιος Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.)  Πιερής Μιχαήλ,αποκαλύπτουν ότι Κύπριοι ζουν σε κοντέινερς σεισμόπληκτων, άλλοι δεν έχουν να φάνε….

Παράλληλα τονίζουν την αγωνία των αποδήμων για τις εξελίξεις στην Κύπρο και την επίσης δύσκολη οικονομική κατάσταση της ιδιαίτερης πατρίδας τους, που για αυτούς παραμένει ως το βασικό σημείο αναφοράς στη συνείδηση τους.

Στην Ελλάδα ζουν περισσότεροι από 60.000 Κύπριοι, καθώς επίσης και εκατοντάδες φοιτητές, που μπαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια κάθε χρόνο. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για μικεομεσαίους, αυτοεργοδοτούμενους και βιοπαλαιστές, ανθρώπους που βγάζουν τίμια το ψωμί τους. Άνθρωποι εργατικοί και φιλότιμοι, οι οποίοι ωστόσο έχουν φτάσει λόγω της κρίσης να αγωνιούν για το αύριο, καθώς δεν ήταν δυνατό να μείνουν ανεπηρέαστοι από τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ανεργία, φτώχεια και αβεβαιότητα κάνουν την πολυπληθή κυπριακή παροικία της Ελλάδας να στενάζει υπό το ζυγό της κρίσης και να αναζητά μία διέξοδο, μία ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ