ΣΕΚ: Αντιλαϊκά και αντικοινωνικά τα μέτρα της Κυβέρνησης

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, τα μέτρα αντί να δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης της οικονομίας και ενίσχυσης της απασχόλησης, θα οδηγήσουν σε νέα αύξηση της ανεργίας, περαιτέρω ανασφάλεια στην αγορά εργασίας, και θα στείλουν πολλούς πολίτες στην μιζέρια και τη φτώχεια.

«Η Κυβέρνηση Χριστόφια έχει χρεοκοπήσει στη συνείδηση των εργαζομένων, αφού εκτός από την απουσία σωστών πολιτικών και οράματος για ανασυγκρότηση της οικονομίας, έχει φορτώσει όλο το λογαριασμό της οικονομικής κρίσης στην εργατική τάξη την οποία αγνόησε εντελώς και την έχει φέρει μπροστά σε απαράδεκτα τετελεσμένα», αναφέρει.

Προσθέτει ότι τα μέτρα των κυβερνητικών προτάσεων γονατίζουν τους χαμηλόμισθους της Δημόσιας Υπηρεσίας, και ιδιαίτερα το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό και ότι η κατάργηση 992 θέσεων Ωρομισθίων, που αντιπροσωπεύουν το 10% της χαμηλότερης εισοδηματικής τάξης του δημόσιου τομέα, που προτείνει η Κυβέρνηση, σημαίνει την απόλυση και θυματοποίηση των εποχικών ωρομισθίων που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εποχικοί αορίστου χρόνου. Όπως εξηγεί η ΣΕΚ, οι εργάτες αυτοί απασχολούνται στο δημόσιο για δέκα και δεκαπέντε συνεχή χρόνια με μισθούς των χιλίων ευρώ το μήνα.

Η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ απαιτεί όπως η κλιμακωτή αποκοπή μισθών αρχίζει τουλάχιστον από τα 1500 ευρώ για να μειωθεί το βάρος των χαμηλόμισθων.

Η Οργάνωση εκφράζει απογοήτευση γιατί «ούτε και τώρα που η οικονομία μας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση η Κυβέρνηση δεν προτείνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για αύξηση της παραγωγικότητας στο δημόσιο τομέα παρά τις διαχρονικές εκκλήσεις της ΣΕΚ».

Η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ καλεί την Κυβέρνηση και τα κόμματα να επιδείξουν έστω και τη δωδεκάτη την αναγκαία ευθύνη και να δώσουν μια πραγματική προοπτική στον τόπο, με κυρίαρχα στοιχεία την ανάπτυξη, τη δίκαιη κατανομή των βαρών και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ