ΣΕΚ: Τα μέτρα επιβαρύνουν τους εργαζόμενους

 

Προσθέτει πως “διαβάζοντας προσεκτικά τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης προς την Τρόικα, αβίαστα εξάγεται το ασφαλές συμπέρασμα πως, το μεγαλύτερο φορτίο των μέτρων επιβαρύνει τους ώμους των μισθωτών πολιτών οι οποίοι βεβαίως δεν έχουν απεριόριστες δυνατότητες”.

Οι υπερβολικές μειώσεις των μισθών και οι πολλαπλές φορολογίες, (που με βάση την οικονομική επιστήμη θα πρέπει να αποφεύγονται σε εποχές ύφεσης), θα επηρεάσουν αρνητικά την πραγματική οικονομία, θα μειώσουν τη ροπή των πολιτών προς την κατανάλωση, ενώ σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες θα δημιουργήσουν ποικίλα υπαρξιακά προβλήματα σε αρκετές επιχειρήσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πέραν τούτου, προστίθεται, οι μισθωτοί πολίτες που αυτή την ώρα καλούνται να φορτωθούν ένα τεράστιο φορτίο, ζουν μέσα σ’ ένα περιβάλλον εξαιρετικής ακρίβειας, αλλά και αισχροκέρδειας.

Στην απουσία Γενικού Σχεδίου Υγείας, χρυσοπληρώνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ακριβοπληρώνουν τα επιτόκια, χρυσοπληρώνουν την ηλεκτρική ενέργεια κ.λ.π. Αυτοί που εκπονούν τις πολιτικές συρρίκνωσης των μισθών οφείλουν να εκπονήσουν ταυτόχρονα, (βέβαια θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί), και πολιτικές συγκράτησης της ακρίβειας και του πληθωρισμού, αλλά και πολιτικές ευρύτερης προστασίας των καταναλωτών, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις τιμωρούνται από την ίδια την πολιτεία, (π.χ. επιβολή προστίμου επί των τιμολογίων της ΑΗΚ για τους ρύπους), σημειώνει η ΣΕΚ.

Αναφέρει πως τον περασμένο Δεκέμβριο οι μισθωτοί πολίτες υποχρεώθηκαν σε συγκεκριμένες θυσίες με σκοπό και στόχο η κυβέρνηση να πετύχει για το 2012 δημοσιονομικό έλλειμμα 2,5% του ΑΕΠ. “Οι θυσίες έγιναν αλλά το έλλειμμα εκτοξεύθηκε στα ύψη. Αυξήθηκε και πολλαπλασιάστηκε. Τώρα με τις νέες θυσίες θα πετύχουμε τους στόχους ή σε λίγους μήνες θα ξαναεπιχειρήσουμε μια νέα επιδρομή στις τσέπες της κοινωνίας των μισθωτών πολιτών;¨”, διερωτάται η ΣΕΚ.

Πηγή ΚΥΠΕ