Νεκρός 67χρονος διαδηλωτής στο Σύνταγμα (vids)

Ο άτυχος 67χρονος διακομίσθηκε νεκρός στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Πιθανόν τα άιτια του θανάτου του να οφείλονται σε ανακοπή καρδιάς λένε οι γιατροί του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος διαδηλωτής έπαθε ανακοπή περίπου στις 13:50 και ενώ συμμετείχε στην πορεία, που εκείνη την στιγμή βρισκόταν στην οδό Φιλελλήνων.

Προσπάθειες ανάνηψης έγιναν από τον ίδιο τον πρόεδρο των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, κ.Ηλία Σιώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεκρός διαδηλωτής ήταν μακροχρόνια άνεργος και ότι νωρίτερα, στο σημείο που έπαθε ανακοπή, είχε γίνει περιορισμένη χρήση χημικών.   

Χιλιάδες διαδηλωτές της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Η ένταση ξεκίνησε όταν η αστυνομία αποφάσισε να διακόψει την πορεία προς την Βουλή.


Επεισόδια Σύνταγμα 3 από News247

 Οι διαδηλωτές άρχισαν να γιουχάρουν και εμφανίστηκαν νεαροί που πέταξαν βόμβες μολότοφ.

 
Επεισόδια Σύνταγμα 2 από News247

Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ξεκίνησαν την πορεία τους γύρω στη μία το μεσημέρι την πορεία τους από το Πεδίον του Άρεως κατευθυνόμενοι προς το Σύνταγμα. 

Kαι στη σημερινή κοινητοποίηση, η Αλέκα Παπαρήγα δίνει το «παρών», δηλώνοντας: «Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή, λαϊκή συμμαχία, να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος». 

Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00) καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν ξεκινήσει η πορεία του ΠΑΜΕ, οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημήτρη Κοτσαρίδη, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του πέρυσι κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και για αυτόν τον λόγο τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια.


Επεισόδια Σύνταγμα 1 από News247 

 

Για περισσότερες ειδήσεις σπό την Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.