Σφίγγα ο ηθοποιός – ληστής

 

Ρεπορτάζ – Δημήτρης Ιωάννου

Πάντως ο τρόπος δράσης του προσομοιάζει με άλλες δυο ένοπλες ληστείες σε τράπεζα και ΣΠΕ σε Λακατάμεια και Μακεδονίτισσα.

Ο ύποπτος ηθοποιός οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίος διέταξε την οκταήμερη κράτηση του.

Τη Δευτέρα, δεκατρία λεπτά πριν τις δώδεκα το μεσημέρι, ο ηθοποιός, οπλισμένος με ομοίωμα πιστολιού και φορώντας περούκα, μουστάκι και γυαλιά ηλίου επιχείρησε να εισέλθει στη ΣΠΕ Λευκωσίας που βρίσκεται στη Λεωφόρο Στροβόλου στην είσοδο του Τσερίου.

Οι γυναίκες υπάλληλοι του ζήτησαν να βγάλει τα γυαλιά ηλίου για να του ανοίξουν την πόρτα του υποκαταστήματος.

Μόλις ο ηθοποιός έβγαλε τα γυαλιά και κατευθύνθηκε στο ταμείο οι δυο γυναίκες υπάλληλοι τον αναγνώρισαν λέγοντας η μία στον άλλη ότι αυτός είναι ο τάδε ηθοποιός.

Αυτός τότε έβγαλε μια τσάντα και ζήτησε, μιλώντας στα Αγγλικά, από τις υπαλλήλους να τοποθετήσουν τα χρήματα σε αυτή, ενώ δευτερόλεπτα προηγουμένως την στιγμή που επιχειρούσε να εισέλθει στη ΣΠΕ μίλησε στα Ελληνικά σχολιάζοντας ότι η κεντρική πόρτα του υποκαταστήματος δεν ανοίγει εύκολα.

Ο δράστης ηθοποιός άρπαξε περισσότερες από δεκατρείς χιλιάδες και εξαφανίστηκε με το αυτοκίνητο του, αλλά εκτός από το γεγονός ότι οι υπάλληλοι τον αναγνώρισαν, περαστικός κατέγραψε τις πινακίδες εγγραφής του οχήματος του.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μάλιστα και φωτογραφίες του ηθοποιού σε διάφορα μπλοκ στο διαδίκτυο και τον αναγνώρισαν.