Σίγουρος για τη νίκη του ο Ομπάμα

 

 

«Είμαι πολύ ανταγωνιστικός και σκοπεύω να κερδίσω τις εκλογές. Θα τα καταφέρουμε αν όλοι δείξουμε εμμονή τις επόμενες 29 ημέρες», τόνισε ο Ομπάμα και υπογράμμισε πως ακόμα και αυτοί που προσέφεραν χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία, πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν.

Η διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψήφιους μειώθηκε μετά την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση στην οποία επικράτησε ο Ρόμνεϊ. Δημοσκόπηση του Pew Research Center χθες Δευτέρα έδειξε ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος προηγείται για πρώτη φορά του αμερικανού προέδρου με ποσοστό 49% έναντι 45%.

«Ο Ρόμνεϊ έδωσε την εντύπωση του υποψηφίου που έχει καινούργιες ιδέες και θεωρήθηκε ικανότερος από τον Ομπάμα για να βελτιώσει τα ποσοστά ανεργίας και να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα», επισημαίνει το ινστιτούτο. Επίσης τονίζει πως ο Ρόμνεϊ αύξησε το ποσοστό του ανάμεσα στις γυναίκες, τους λευκούς μη ισπανόφωνους και στους μικρότερους των 50 ετών ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με άλλες δημοσκοπήσεις, ο Ρόμνεϊ κέρδισε μια νέα ώθηση από την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση, αλλά ο Ομπάμα εξακολουθεί να προηγείται. Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos την Κυριακή έδειξε ότι ο Ομπάμα συγκεντρώνει 47% και ο αντίπαλός του 45%.

Σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος μεταβαίνει στο Οχάιο, μια από τις κρισιμότερες πολιτείες στην εκλογική αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο.

 

Για περισσότερες ειδήσεις  διαβάστε στο newsbeast.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.