Σκληρό ντιμπέιτ Μπάιντεν – Ρόμνι

 


Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα του σημερινού 12/10 Τύπου. Διαβάστε ακόμη για την χθεσινή 11/10 αποκαλυπτική έρευνα του 24h, με τίτλο Ο «κύκλος των χαμένων επενδύσεων» στη Κύπρο.


Επιδιώκοντας να δώσει νέα ορμή στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών μετά την κακή επίδοση του προέδρου Ομπάμα στο ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας, ο Μπάιντεν βγήκε συχνά στην επίθεση. “Με όλο τον οφειλόμενο σεβασμό, αυτά είναι ανοησίες”, είπε ο Μπάιντεν όταν ο Ράιαν κατηγόρησε το Λευκό Οίκο ότι προβάλλει στον κόσμο μια εικόνα αδυναμίας των ΗΠΑ.

Όμως ο βουλευτής του Ουισκόνσιν Ράιαν, σχεδόν 30 χρόνια νεώτερος από τον πολύ έμπειρο αντίπαλό του, άντεξε καλά σε μια σειρά έντονων φραστικών αντιπαραθέσεων. Ο Ρεπουμπλικανός αστειεύτηκε ότι ο Μπάιντεν, ο οποίος είναι γνωστός για τις γκάφες του, θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται ότι “μερικές φορές οι λέξεις δεν βγαίνουν με το σωστό τρόπο”.

Ο Ράιαν υπερασπίστηκε τις θέσεις του και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία διέκοπταν συχνά ο ένας τον άλλο και μιλούσαν ταυτόχρονα. Ο Μπάιντεν χαμογέλασε και γέλασε σαρκαστικά σε μερικά σημεία κατά το 90λεπτο ντιμπέιτ σε μια προφανή προσπάθεια να απορρίψει σχόλια του Ράιαν. Ο Ράιαν είπε πως οι Αμερικανοί βλέπουν να “ξηλώνεται” η εξωτερική πολιτική του Ομπάμα και ο Μπάιντεν επιτέθηκε στον Ρόμνεϊ χαρακτηρίζοντάς τον “μη προεδρικό” επειδή έδωσε μια συνέντευξη Τύπου για τη Λιβύη αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε η αμερικανική διπλωματική αποστολή και το φόνο του πρεσβευτή.

Οι Δημοκρατικοί υπολόγιζαν σε μια καλή επίδοση του Μπάιντεν για να δοθεί νέα ορμή στην εκστρατεία τους για το Λευκό Οίκο αφού η κακή επίδοση του Ομπάμα έδωσε στο Ρόμνεϊ προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Πηγή ΚΥΠΕ