Σοκ: Σχεδίαζαν και την απαγωγή του εγγονού του Προέδρου (vid)

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκέφαλος της πρωτοφανούς απόπειρας δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα είναι βαρυποινίτης των Κεντρικών Φυλακών ο οποίος συνελήφθη και προσήχθη ενώπιον δικαστηρίου.

Στο δικαστήριο ένας εκ των τριών υπόπτων ισχυρίστηκε ότι ισοβίτης σχεδίαζε την απαγωγή του εγγονού του Προέδρου.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται στο δικαστήριο όταν ο αστυνομικός ανακριτής είπε ότι «ο κατάδικος πο εκτίει ποινή φυλάκισης 4 χρόνων αποφυλακίζεται σε 3-4 μήνες και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο του, όπως ανέφερε σε μάρτυρα, ώστε να έχει άλλοθι όταν εκτελεστεί η δολοφονία. Πρόσωπα που τον γνώρισαν στις φυλακές αναφέρουν ότι πρόκειται για πρόσωπο παρανοϊκό, ο οποίος έτρεφε μίσος για τον Γενικό Εισαγγελέα».

Το μάρτυρα της αστυνομίας αντεξέτασε ο κατηγορούμενος αναφέροντας πως «μήπως ο πληροφοριοδότης σας ονομάζεται Αντώνης Προκοπίου Κίτας και σχεδίασε αυτή την ιστορία για να κερδίσεις την εύνοια του Γενικού Εισαγγελέα για αποφυλάκισή του;»

Ο αστυνομικός απάντησε πως «δεν μπορούμε να αναφερθούμε στην ταυτότητα των μαρτύρων».

Ο κατάδικος συνέχισε ρωτώντας» γνωρίζεται ότι ο κύριο Κίτας που ήταν ο εμπνευστής και ο κατασκευαστής της ιστορίας, είχε σχέδιο για απαγωγή του εγγονού του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον σταμάτησα εγώ;», ενώ ο αστυνομικός απάντησε «όχι». 

Η Αστυνομία θα συνεχίσει τις έρευνες και θα λάβει άλλες 50 καταθέσεις ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα του DNA από το αντιαρματικό.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Εισαγγελέας σε δηλώσεις του στη δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε πως αισθάνεται ασφαλής.

Ωστόσο, στους τρεις Ε/κ ύποπτους εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Δείτε βίντεο από το κεντρικό δελτίο του Mega