Στη Βουλή των Ελλήνων τα ονόματα πολιτικών από τη λίστα Λαγκάρντ

 

Ονόματα  περίπου 2,000 Ελλήνων που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και κυρίως στην Ελβετία, καθώς και όσοι περιλαμβάνονται σε λίστα 36 ονομάτων, που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού είναι στη «λίστα Λαγκάρντ».

Η εντολή δόθηκε στους δύο Οικονομικούς Εισαγγελείς που ερευνούν τις υποθέσεις αυτές καθώς και την υπόθεση με άλλη λίστα με ονόματα πολιτικών καθώς και συγγενικών τους προσώπων  που ερευνώνται από το 1974 μέχρι σήμερα για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες».Το σύνολο των ονομάτων αυτών θα παραδοθεί στον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της Επιτροπής Διαφάνειας Αθανάσιο Νάκο.

Προτεραιότητα έχουν τα ονόματα όσων πολιτικών κατείχαν  ή κατέχουν κάποιο κυβερνητικό αξίωμα, όπως Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, αναπληρωτές Υπουργοί, Υφυπουργοί, αλλά και όσοι διετέλεσαν ή διατελούν αρχηγοί κομμάτων, διαχειριστές οικονομικών κομμάτων, Ευρωβουλευτές και Βουλευτές.

Η εντολή του Αντιεισαγγελέα έρχεται μετά την άρνηση των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων να παραδώσουν στον κ. Νάκο αντίγραφο της λίστας με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε αυτές τις υποθέσεις, με την αιτιολογία ότι δημιουργούνται προβλήματα στην εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται.