Στο δικαστήριο για τα επεισόδια στο Ανόρθωση – Ομόνοια

 

Η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις πρόκλησης επεισοδίων, επίθεσης εναντίον αστυνομικών, κακόβουλη ζημιά σε οχήματα και ρίξιμο επικίνδυνων αντικειμένων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «πριν την έναρξη του αγώνα, ομάδα οπαδών της Ομόνοιας προσέγγισε τη βόρεια κερκίδα με αναμμένες φωτοβολίδες και με την άμεση επέμβαση μελών της Αστυνομίας έγινε κατορθωτή η σύλληψη ενός ατόμου 19 χρόνων, ο οποίος είχε στην κατοχή του δύο φωτοβολίδες και συνελήφθηκε για αυτόφωρο αδίκημα».

Μετά το τέλος του αγώνα η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 19χρονου, ενός 20χρονου και ενός 22χρονου για τα αδικήματα της επίθεσης εναντίον αστυνομικών, της κακόβουλης ζημιάς σε οχήματα και για ρίξιμο επικίνδυνων αντικειμένων.

Ο κ. Χρήστος Χρίστου ανέφερε ότι «ο 22χρονος συνελήφθηκε επ’ αυτοφώρω να κτυπά με ξύλο ένα όχημα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να τεθεί υπό κράτηση. Τα τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας όπου καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον τους. Ορίστηκε η 29η Οκτωβρίου ως επόμενη ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση».  

Από τα επεισόδια σημειώθηκαν ζημιές στους ανεμοθώρακες τεσσάρων άλλων οχημάτων ενώ ένας 29χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ενώ βρισκόταν στη βόρεια κερκίδα όπου βρίσκονταν οι οπαδοί της Ομόνοιας, σε κάποια στιγμή ρίχθηκε αντικείμενο από το γήπεδο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μάτι.

«Όλα τα επεισόδια διερευνώνται από την ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας που συστάθηκε για το σκοπό αυτό από την πρώτη στιγμή, καταβάλλονται προσπάθειες να εντοπιστεί μαρτυρία από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σταδίου, ενώ διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα. Για οποιονδήποτε προκύψει οτιδήποτε για οποιοδήποτε αδίκημα θα προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης», κατέληξε ο κ. Ανδρέου.