Στουρνάρας: Αναγκαστικά τα μέτρα να κλείσουν σήμερα


 

 

«Αναγκαστικά τα μέτρα πρέπει να κλείσουν σήμερα, δήλωσε ο υπουργός των Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στη Βουλή για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας έφτασαν μαζί στη Βουλή, μετακινούμενοι με το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο.

Κι όλα αυτά, τέσσερις μέρες μετά την εξομολόγηση του κ. Σαμαρά στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ότι νιώθει τον υπουργό Οικονομικών σαν αδελφό του.

Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης αναζητούν τη χρυσή τομή γιαα τα εργασιακά σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο και υπό τον φόβο νέων διαρροών μετά τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Σταυρογιάννη και την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Μιχελογιαννάκη.

“Πρέπει να τρέξουμε αν θέλουμε τη δόση”, σημείωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και περιγράφοντας το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση έως τις 12η Νοεμβρίου, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup, που θα έχει ως αντικείμενο την απόφαση για την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του, ότι θα πεινάσει κόσμος χωρίς τη δόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολές στους υπουργούς προχωρήσουν άμεσα το κυβερνητικό έργο με στόχο να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός προτίθεται να περάσει τα μέτρα από την Βουλή σε δύο νομοσχέδια με την διαδικασία του κατεπείγοντος παράλληλα και με την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ο πρωθυπουργός θέλει να έχει κλειδώσει τα μέτρα μέχρι την Παρασκευή, ημέρα συνεδρίασης euroworking group.

Στη συνέχεια θα περιμένει το μήνυμα που θα δώσουν  μέσω τηλεδιάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 του μηνός, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι είναι και αυτοί που ουσιαστικά θα εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο τα δύσκολα έρχονται. Και αυτό γιατί μετά θα πρέπει να προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή το πακέτο όλων των μέτρων και να περάσει με όσο το δυνατόν λιγότερες διαρροές.