Συγχαρητήρια Αναστασιάδη σε Βέργα


 

Ο κ Αναστασιάδης συνεχάρη δια ζώσης τον δήμαρχο Πάφου για την μεγάλη επιτυχία του Δήμου της Πάφου να επιλεγεί ως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017, μια πόλη η οποία  όπως ανέφερε, έχει παράδοση στον πολιτισμό.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ Αναστασιάδης είπε: « Την ίδια ώρα είχαμε την ευκαιρία, και έχω ενημερωθεί  για σημαντικά σοβαρά προβλήματα που ο Δήμος αντιμετωπίζει. Αυτό που έχω διαβεβαιώσει το Δήμαρχο είναι πως η κύρια μέριμνα και μια των προτεραιοτήτων, αν και εφόσον ο λαός μας τιμήσει με την ψήφο του, είναι η πραγματική αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν αρκεί η διοικητική αυτοτέλεια. Χρειάζεται και η οικονομική αυτονομία προκειμένου η τοπική αυτοδιοίκηση να διαδραματίσει όπως και στην Ευρώπη το ρόλο που αναζητά ο λαός».

Ο κ Αναστασιάδης ανέφερε πως η αρχή της επικουρικότητας, δηλαδή η αρχή ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται όσο πιο κοντά τα προβλήματα, που οι πολίτες αντιμετωπίζουν, είναι μια αρχή που τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Είπε ακόμη πως στην Ευρώπη οι περιφέρειες είναι στην ουσία τοπικές κυβερνήσεις , και πρόσθεσε πως έτσι επιθυμεί να μετατρέψει και τις δικές μας τοπικές αυτοδιοικήσεις, σε μικρές ή τοπικές κυβερνήσεις που να έχουν την διοικητική αυτοτέλεια όπως επανέλαβε,  αλλά και την οικονομική αυτονομία. Επεσήμανε επίσης πως υπάρχουν οι τρόποι και όταν θα έρθει η ώρα, θα τους εξαγγείλει.

Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας σε δηλώσεις του καλωσόρισε τον κ.  Αναστασιάδη και τον ευχαρίστησε για την στήριξη του στο θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017,  «που αποτελεί πλέον εθνική μας υπόθεση», όπως σημείωσε. Ευχαρίστησε επίσης τον κ Αναστασιάδη «για το ενδιαφέρον που επέδειξε για τα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν τον Δήμο, αλλά και για το ενδιαφέρον του, να κάνει τις δικές του παρεμβάσεις, ούτως ώστε να τα προωθήσει».

Ο κ. Βέργας είπε επίσης ότι «μας εκφράζουν πλήρως οι θέσεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης ».

Διαβεβαίωσε τέλος τον κ Αναστασιάδη ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του, ώστε να προωθηθούν οι θέσεις του, και να καταστούν οι Δήμοι αυτοδύναμοι, που να έχουν την δική τους οντότητα.