Συλλήψεις στη Λάρνακα μετά από αίτημα Ισραηλινών

Τα πιο πάνω τεκμήρια βρέθηκαν σε συντονισμένη επιχείρηση σε οικία στην επαρχία Λάρνακας, που διενήργησε η Αστυνομία ύστερα από αίτημα δικαστικής αρωγής από τις Αρχές του Ισραήλ. 


Διαβάστε για την υπόθεση με Κύπριους που απειλούσαν Ελλαδίτη για 100,000 ευρώ. Διαβάστε επίσης για την έρευνα του Υπουργείου παιδείας η οποία καυαδυκνύει ότι ένας στους δέκα μαθητές, χρειάζεται οικονομική στήριξη.


Σε γραπτή του δήλωση, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης αναφέρει ότι μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση μεταξύ των ωρών 07:00 και 11:45 σήμερα (10/10/12), στην οποία έλαβαν μέρος μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος, του Γραφείου Καταπολέμησης Αδικημάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων Αρχηγείου Αστυνομίας και της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης.

 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, στην οικία βρίσκονταν οκτώ πρόσωπα. Σε έρευνα, που διενεργήθηκε σε ντουλάπι δωματίου της οικίας, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης βάρους έξι γραμμαρίων, για την οποία συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ένα πρόσωπο για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Κατά τον έλεγχο των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι σε παρόμοια επιχείρηση που έγινε το 2009 στην ίδια οικία, είχε επανασυλληφθεί. Από περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και το διαβατήριο που κατείχε εκ πρώτης όψεως φαίνεται να ήταν πλαστό.

Ακολούθως, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε δωμάτιο όπου διαμένει άλλο πρόσωπο, εντοπίστηκε αεροβόλο πιστόλι και το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ αφού ανακρίθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερο για να κλητευθεί αργότερα.

Επίσης, άλλα δύο πρόσωπα συνελήφθηκαν για αδικήματα παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οπως αναφέρει ο κ. Αγγελίδης, από περαιτέρω έρευνες που έγιναν στην οικία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέντε πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών και τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και αριθμός εγγράφων, τα οποία φαίνεται να σχετίζονται με την αποδοχή στοιχημάτων στο εξωτερικό. Τα αντικείμενα παραλήφθηκαν για να παραδοθούν στις Αρχές του Ισραήλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ