Συνάντηση ΣΙΚΑΠ-ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής

 

Μέσα στα πλαίσια της επικοινωνίας με τα μέλη του από το ξενοδοχείο Αλεξάντερ μέχρι τα σύνορα της Πάφου Ράνια Κοτ και λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και της αδιαφορίας του κράτους και των τοπικών αρχών, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του συνδέσμου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΙΚΑΠ Φύτο Θρασυβούλου τα προβλήματα και οι εισηγήσεις θα τεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ Θρασυβούλου το 90% των ξενοδοχείων στην συγκεκριμένη περιοχή είναι κλειστού τύπου και υπάρχει άγνοια του δήμου για αναβάθμιση των εξόδων του παραλιακού πεζόδρομου με σημάνσεις για ενθάρρυνση των τουριστών να επισκέπτονται την περιοχή.

Η εποχικότητα μαστίζει την περιοχή, με τον δήμο Πάφου όμως, να επιμένει να εισπράττει στο μέγιστο και ολόχρονα τους φόρους.

Άλλο θέμα είναι η μεταφορά  της κεντρικής στάσης λεωφορείων στην περιοχή του πάρκινγκ του ΣΟΔΑΠ, που θεωρείται το καταλληλότερο μέρος για διακλάδωση των χιλιάδων τουριστών που διακινούνται με τα λεωφορεία.

Επίσης  η λήψη μέτρων για  ακύρωση των αδειών των επιχειρήσεων που κλείνουν και την υποχρέωση των επιχειρηματιών στον ευπρεπισμό των επιχειρήσεων τους, η ισότιμη πολιτική για όλους τους επιχειρηματίες όσον αφορά την παραχώρηση δημόσιων χώρων ή πεζοδρομίων, η διοργάνωση εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές και όχι μόνο στο λιμάνι, η επαναφορά αδειοδότησης εργαζομένων από τρίτες χώρες, αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι για ορισμένες θέσεις εργασίας  του κλάδου δεν υπάρχει ενδιαφέρον ούτε από Κύπριους αλλά ούτε και από κοινοτικούς.

Ακόμη η διεκδίκηση κονδυλίων από τον ΚΟΤ για αναβάθμιση των κουζινών των εστιατορίων με τον ίδιο τρόπο που έχει επιτευχθεί από το Σύνδεσμο Κέντρων Αναψυχής η αναβάθμιση προσόψεων και τραπεζοκαθισμάτων.

 

Πηγή ΚΥΠΕ