Συνεχίζεται ο απόηχος του ΑΕΛ-Φενέρμπαχτσε στον τ/κ Τύπο

 

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η ομάδα της Φενέρμπαχτσε  με ανακοίνωσή της για τον αγώνα με την ΑΕΛ την προηγούμενη εβδομάδα στην Κύπρο, ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στο να διεξαχθεί ο αγώνας χωρίς προβλήματα και υπογραμμίζει την φιλοξενία που έτυχαν στο νησί.

Ειδικές ευχαριστίες εκφράζονται στον Πρόεδρο της ΑΕΛ, Ανδρέα Σοφοκλέους και τους κ. Μάριο Λευκαρίτη και Κωστάκη Κουτσοκούμνη, στην διοίκηση του σταδίου ΓΣΠ, στη αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας και στους τ/κ συνδέσμους φίλων της Φενέρμπαχτσε.

Ο αρθρογράφος της Αφρίκα, Μεχμέτ Λεβέντ υπενθυμίζει τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού, Εγκεμέν Μπαγίς πριν τον αγώνα, ότι οι Ε/κ δεν είναι κράτος, αλλά φυλή και γράφει ότι με τον αγώνα αυτό οι Ε/κ απέδειξαν ότι δεν είναι φυλή αλλά ένα κράτος με όλη τη σημασία της λέξης.

Γράφει δε απευθυνόμενος στον κ. Μπαγίς, ότι τώρα είναι η σειρά της Τουρκίας στην ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης, ν’ αποδείξει ότι δεν είναι φυλή αλλά κράτος. Ο Λεβέντ γράφει ακόμη ότι ο Εγκεμέν Μπαγίς συνηθίζει να προσβάλει την Κυπριακή Δημοκρατία  και να την παρομοιάζει με γατούλα ενώ τη Τουρκία με λιοντάρι. Του υπενθυμίζει ότι ενώ η Τουρκία έχει να διανύσει μεγάλες ακόμη αποστάσεις για να ενταχθεί στην ΕΕ , χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα το πετύχει, η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να προεδρεύει της ΕΕ.

Πηγή ΚΥΠΕ