Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Ραδιομαραθωνίου

 


Διαβάστε επίσης για την συνάντηση Χριστόφια – Συντεχνιών. Διαβάστε ακόμα “Νεκρός ο ένοπλος που σκότωσε 3 στις ΗΠΑ”.


 

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν σήμερα 22/10 και αύριο 23/10, όπου θα στηθούν παγκύπρια 39 περίπτερα και 14 κουμπαράδες και θα πραγματοποιηθούν 10 πορείες.

Σήμερα 22/10 και αύριο 23/10 στις 4.30 το απόγευμα “Η πόλη της Μεγάλης Γιορτής”, ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος στους κήπους του ΡΙΚ θα φιλοξενήσει μουσικές, θεατρικές και άλλες εκδηλώσεις.

Η αυλαία των εκδηλώσεων του φετινού Ραδιομαραθωνίου άνοιξε χθες με πανηγύρια αγάπης που πραγματοποιήθηκαν στο Μετόχι του Κύκκου στη Λευκωσία, στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού και στις Φοινικούδες στη Λάρνακα.

 

Η Πάφος παρούσα στις εκδηλώσεις του Ραδιομαραθωνίου 

Η επαρχία Πάφου είναι και φέτος παρούσα στις εκδηλώσεις του Ραδιομαραθωνίου 2012, που ξεκίνησαν στις αρχές Οκτωβρίου και κορυφώνονται σήμερα και αύριο.

Οι πολίτες της Πάφου καλούνται να δώσουν παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τη ζωή με αγωνιστικότητα.

Στην πόλη της Πάφου, θα λειτουργήσουν 6 συνολικά περίπτερα σε καίρια σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον Επαρχιακό Γραμματέα του Ραδιομαραθωνίου Πάμπο Χατζηζηνοβίου δύο αυτοκίνητα κουμπαράδες θα περιοδεύσουν σε όλα τα χωριά της Επαρχίας Πάφου, σε σχολεία, νηπιαγωγεία, κυβερνητικά κτίρια και ξενοδοχεία.

Σήμερα 22/10 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία ποδηλάτων οι οποίοι θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί από το Παχύαμμο και αφού περάσουν από 12 κοινότητες θα καταλήξουν γύρω στις 3.30 το απόγευμα στην πλατεία Κένεντι.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ραδιομαραθωνίου εντάσσεται και η διάλεξη που θα δοθεί την Τετάρτη 24/10 από την Έλενα Γεωργιάδου με θέμα «Πώς αντιμετωπίζεται το καθημερινό άγχος και στρες».

Η διάλεξη θα δοθεί στο Συνταγές cafe στις 4 το απόγευμα και τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στο ταμείο του Ραδιομαραθωνίου.

 

Ο Ραδιομαραθώνιος τιμά την κοινωνία, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΣ της Λαϊκής 

Ο θεσμός του Ραδιομαραθωνίου λειτουργεί για είκοσι περίπου χρόνια τώρα και τιμά την ποιότητα της κυπριακής κοινωνίας καθώς δείχνει την ευαισθησία που νιώθει προς εκείνους που η τύχη δεν ήταν τόσο γενναιόδωρη μαζί τους, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέας Φιλίππου.

Ο κ. Φιλίππου, που βρισκόταν σε ειδικό περίπτερο που στήθηκε στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ΄ στη Λευκωσία για τις εκδηλώσεις του Ραδιομαραθωνίου 2012 για παιδιά με ειδικές ανάγκες, είπε πως “στις δύσκολες οικονομικές μέρες που περνούμε τώρα, η κοινωνία μας δείχνει ότι δεν έχασε τον κοινωνικό της προσανατολισμό και την ευαισθησία της”.

Πηγή ΚΥΠΕ