Συρία: Επιτέθηκαν στην Υπηρεσία Πληροφοριών

Έτσι ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον της έδρας των υπηρεσιών πληροφοριών, και αγνοείται η τύχη εκατοντάδων κρατούμενων” που βρίσκονταν εκεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

Το Μέτωπο αλ Νούσρα, μια μικρή παράταξη που τάσσεται υπέρ του ιερού πολέμου (τζιχάντ), ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση τη νύχτα χθες.

Σύμφωνα με τον Αμπντελ Ραχμάν η βάση είναι από τα μεγαλύτερα κέντρα κράτησης στην επαρχία της Δαμασκού. “Θεωρώ υπεύθυνους για την τύχη των κρατούμενων όχι μόνο εκείνους οι οποίοι προχώρησαν στην επίθεση αλλά και το καθεστώς που έχει ρίξει στα μπουντρούμια χιλιάδες κρατούμενους”, πρόσθεσε.

Το μέτωπο αλ Νούσρα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις μέσω του ιστοτόπου Facebook, αναφέροντας ότι χρησιμοποίησε δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα, περιλαμβανομένου ενός ασθενοφόρου, που παγιδεύτηκαν με πολλούς τόννους εκρηκτικά.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν κάλεσε σήμερα το συριακό καθεστώς να θέσει σε ισχύ μονομερώς μια κατάπαυση του πυρός, και απαίτησε από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών ανταρτών να την δεχτούν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

“Η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα απαράδεκτο στάδιο, είναι αφόρητο το γεγονός ότι ο πληθυσμός συνεχίζει να υποφέρει με αυτό τον τρόπο. Γι` αυτό το λόγο λέω στην συριακή Κυβέρνηση ότι πρέπει αμέσως να κηρύξει μονομερή κατάπαυση του πυρός”, είπε ο ΓΓ ΟΗΕ και “προέτρεψε” την αντιπολίτευση να την “δεχθεί”.

Πηγή: ΚΥΠΕ